KUGLICE ODLUČILE

Rapsodija na pomolu: Arsenal protiv Barcelone

19.03.2010 u 12:49

Bionic
Reading

U Uefinom sjedištu održan je ždrijeb četvrtine finala nogometne Lige prvaka. Najboljih osam klubova ove sezone ulazi u završnu borbu za najvredniji klupski trofej svijeta

PAROVI:

Lyon - Bordeaux
Bayern - Manchester United
Arsenal - Barcelona
Inter- CSKA

Prvi dvoboji održat će se 30. i 31 ožujka, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije. U polufinalima će igrati pobjednik prvog i drugog para (Francuzi protiv Bayerna ili Uniteda) te, jasno, trećeg i četvrtog.

Tako su Francuzi osigurali mjesto u polufinalu, a gledatelji diljem svijeta imat će priliku osvježiti sjećanja na nedavna finala. Bayern i Manchester o naslovu su odlučivali 1999, a Barcelona i Arsenal finale su igrali prije četiri godine. U oba slučaja viđeni su spektakularni preokreti u kojima su i United i Barcelona kraj dočekali kao prvaci.

Nezadovoljan ne može biti ni Mourinhov Inter, koji je izvukao moskovski CSKA. U četvrtinu finala nitko ne ulazi slučajno, ali Moskovljani su u ovoj fazi izuzetno povoljan ždrijeb.

Od hrvatskih igrača nastupit će Pranjić i Olić u dresu Bayerna i Arsenalova devetka Eduardo. S puno pažnje mečeve će pratiti i Lyonov stoper Lovren koji nema pravo europskih nastupa za novi klub ove sezone.