KIDDU VELIKA PRILIKA

'Ranjeni ratnici' žele Nowitzkog, lov na Howarda

22.06.2016 u 17:14

Bionic
Reading

Po završetku NBA sezone zvijezda njemačke reprezentacije i Dallas Mavericksa 38-godišnji Dirk Nowitzki postao je slobodan igrač, kao i centar Houston Rocketsa tridesetogodišnji Dwight Howard

Nowitzki će biti slobodan igrač od 1. srpnja i može pregovarati s drugim momčadima. Iako postoje glasine da su za njega zainteresirani prošlogodišnji prvaci Golden State Warriors, od kojih su u finalu ove sezone bolji bili Cleveland Cavaliers, smatra se da će Nowitzki ipak potpisati novi ugovor na dvije ili tri godine s Mavericksima u čijem je dresu proveo čitavu karijeru.

Njemačko krilo se priključilo Dallasu 1998. i s njim je 2011. osvojio naslov prvaka NBA. Nowitzki je na šestom mjestu najboljih strijelaca NBA sa 29.441 koševa. 13. puta je bio biran u All Star momčad i proglašen je najboljim igračem (MVP) u sezoni 2006./07.

Centar Houstona Dwight Howard će najvjerojatnije napustiti teksašku momčad. Prije Houstona Howard je igrao za Orlando (2004./12.) i Lakerse (2012./14.). Prošlu je sezonu završio s prosjekom od 13,7 koševa po utakmici, što mu je najlošiji učinak otkako je bio rookie.


Od novosti iz NBA treba još navesti i to da je trener Milwaukee Bucksa Jason Kidd produljio ugovor s tom momčadi na još tri godine, do 2020.

'Naš je cilj da postanemo kandidati za prvaka NBA i smatramo da u Jasonu Kiddu imamo idealnu osobu da ostvarimo taj cilj,' kazao je Wes Edens, jedan od vlasnika momčadi iako ove sezone nisu igrali u doigravanju.

Vrijeme se ne može zaustaviti, ali Dirk i u poznim godinama igra fantastično