INTERVJU S PRIPREMA

Rakitić otvoreno o Barci, Haliloviću i novom treneru

02.08.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Ivan Rakitić imao je samo riječi pohvale za svoj novi klub. Također, izrazio je zadovoljstvo načinom na koji su u momčad integrirani on i Alen Halilović. Posao mu olakšava činjenica da su njegov novi i stari trener poprilično sličnih nogometnih pogleda

Momčad Barcelone nalazi se na pripremama u Engleskoj, a za njihovu je televiziju intervju dao Ivan Rakitić, koji je izrazio veliko zadovoljstvom cijelim klubom, a spomenuo je kako se i Alen Halilović sjajno uklopio:
'Osjećamo se sjajno. Teško da može biti bolje' – rekao je Rakitić za samoga sebe, te za Alena Halilovića

Što se tiče rada u klubu, pronašao je mnoge sličnosti između starog i novog trenera:
Luis Enrique je izuzetno metodičan trener koji ništa ne prepušta slučaju. Slično kao i Emery, tako i on zahtjeva da se na protivnika vrši pritisak duž cijelog terena. Tako da promjena i nije bila tako velika kao što neki misle' – objasnio je Rakitić, napomenuvši kako su dva trenera zapravo slična po svojim nogometnim idejama.

Također, objasnio je Raketa koliko je nevjerojatno igrati s najboljim svjetskim igračima:
Messi je ponajbolji igrač svijeta već dosta godina. Bog mu je dao poseban gen, nešto što mu omoguće da bude jednostavno najbolji. Neymar, unatoč tome što je vrlo mlad, može napraviti nevjerojatne stvari. U njegovoj ga zemlji jednostavno obožavaju' – zaključuje Rakitić.

Našlo se i vremena za bocnuti Real Madrid. Rakitić poručuje: 'Sevilla će ih pobijediti u utakmici Europskog Superkupa.'