ISCRPLJEN, ALI...

Rakitić otkrio zašto se predomislio i odlučio odgoditi oproštaj od hrvatske reprezentacije

05.09.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Ivan Rakitić priznao je da je srce prevagnulo, a želja za igranjem u reprezentaciji bila jača od svega, zbog čega se odlučio predomisliti i odgoditi oproštaj koji je najavljivao uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Podsjetimo, nakon SP-a u Rusiji od reprezentacije su se oprostili Mandžukić, Subašić i Ćorluka, a očekivalo se da bi isto mogao napraviti i Ivan Rakitić koji je upravo takav scenarij najavio uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, najkorišteniji nogometaš Barcelone ipak se predomislio i u razgovoru za Novi list otkrio je zašto je odlučio igrati za Hrvatsku još barem jedan ciklus.

'Iskreno, jesam, lomio sam se, puno razmišljao, razgovarao s izbornikom Dalićem i još više sa suprugom. Na kraju sam shvatio da je želja za reprezentacijom bila jača od svega. Toliko je ta želja bila velika da je teško bilo reći zbogom. Srce je odlučilo,' priznao je Rakitić koji se s Dalićem dogovorio da će igrati samo važne utakmice pa propušta prijateljsku protiv Portugala ovog četvrtka.

Produljenje karijere zbog kojeg su se mnogi velikani u njegovoj dobi oprostili od izabrane vrste ga ne zanima. Ivan priznaje da ga je iscrpila prošla sezona u kojoj je odigrao sedamdesetak utakmica, ali motiva za igranjem u hrvatskom dresu mu ne nedostaje, čak ni nakon senzacionalnog uspjeha u Rusiji koji će biti teško ponoviti.

'Naravno da je osvajanje srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio vrhunac za sve nas, za cijelu Hrvatsku. Međutim, igrati za hrvatsku reprezentaciju je oduvijek za mene bilo nešto posebno. I nema većeg motiva nego odjenuti taj naš dres i staviti ruku na srce kada svira Lijepa naša. I zato… Jedva čekam priključiti se momčadi u Elcheu uoči utakmice sa Španjolskom i zajedno krenuti u nove pobjede,' zaključio je strijelac pogotka ovog vikenda u dvoboju Barcelone i Huesce.

Dvoboj Španjolske i Hrvatske u kojem bi Rakitić trebao igrati na rasporedu je u utorak 11. rujna.