NAPOKON SVE GOTOVO

Radna dozvola odobrena, Kalinić ostaje u Engleskoj

10.08.2009 u 17:25

Bionic
Reading

Nikola Kalinić je i službeno novi igrač Blackburn Roversa. Bivši napadač Hajduka dobio je radnu dozvolu za nastupanje u Premiershipu te je potpisao četverogodišnju vjernost klubu

Napokon je i posljednji detalj oko transfera Nikole Kalinića na Otok riješen. Mladi golgeter se od prošloga tjedna nalazio u Engleskoj gdje je čekao na radnu dozvolu, koja je u ponedjeljak odobrena, a nakon toga je već ranije dogovoren ugovor i postao važeći.

Podsjetimo, Nikola Kalinić će sljedeće četiri godine nositi dres engleskog premierligaša. Odšteta koju je Blackburn morao platiti iznosila je sedam milijuna eura. Hajduk je dobio 5,625 milijuna eura, jer odšteta se između kluba i igrača dijeli u omjeru 75:25, pa je ostatak otišao na račun hrvatskog napadača. Osim toga, splitski klub će imati pravo i na 15 posto odštete od budućeg Kalinićevog transfera (samo ako transfer bude veći nego kada je dolazio u Blackburn).

Kalinić bi u Blackburnu trebao zarađivati 1,5 milijuna funti godišnje.

'S vrlo talentiranim igračem imamo velike šanse za dobru sezonu. On ima sjajan prosjek pogodaka, sa 21 godinom postiže gol svakih 1,6 utakmica. To je i razlog zbog kojega smo za njega dali mnogo novca', rekao je menadžer momčadi Sam Allardyce engleskim medijima.