KK SPLIT U KRIZI

Rađa: Nalazimo se u očajnoj situaciji

16.06.2009 u 08:35

Bionic
Reading

Košarkaški klub Split CO nalazi se u katastrofalnoj financijskoj situaciji. Ni predsjednik Dino Rađa ne vidi izlaz iz problema. Igrači plaće nisu dobili sedam mjeseci, a sponzori ne isplaćuju obećano

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih klubova je košarkaški klub Split. U povijesti su 'žuti' tri puta bili europski prvaci (1989, 1990. i 1991), dva puta su osvojili Kup Radivoja Koraća (1976. i 1977), sedam puta nacionalno prvenstvo Hrvatske ili Jugoslavije te deset puta domaći kup. No sad su bivšeg košarkaškog diva sustigli teški dani.

'Nikada, ali baš nikada nije bilo lošije od ovoga. Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji. Ljudi su bez plaće sedam mjeseci. Situacija je očajna, a ja ne znam kako dalje', rekao je Dino Rađa za Sportske novosti i dodao da nema sponzora kojeg nije kontaktirao, ali novac ne stiže.

Klub je i dalje bez trenera, a prvi čovjek Splita govori i da ne mogu uzeti novog, jer mu nemaju što ponuditi. Spremaju se i tužbe igrača zbog velikih dugovanja, a klub ni ne razmišlja o pozivnici za NLB ligu zbog financija, ali i zbog toga što ne znaju kojim će kadrom raspolagati za sljedeću sezonu.

Svjetlo u tunelu mogao bi biti dolazak Željka Keruma na mjesto gradonačelnika Splita. Možda...

'Imamo namjeru razgovarati s njim, pokušavamo stupiti s njim u kontakt, ali on je vrlo zauzet čovjek', završio je Rađa.