COPA SUDAMERICANA

Quito brani, Brazilci i Argentinci napadaju!

17.11.2010 u 08:52

Bionic
Reading

Natjecanje pod organizacijom CONMEBOLA - Copa Sudamericana, koje je utemeljeno 2002, stiglo je do polufinalnih okršaja. Za finale igraju brazilski klubovi Goias i Palmeiras te argentinski Independiente i ekvadorski Quito

Brazilski nogomet po treći puta u povijesti Copa Sudamericane imat će predstavnika u finalu. Pitanje je samo hoće li nakon 180 minuta (dvije utakmice) biti uspješniji Goias ili Palmeiras. Prvi susret na rasporedu je na stadionu Goiasa kapaciteta 50 tisuća gledatelja, a domaćinu je južnoameričko natjecanje jedina prilika da popravi katastrofalnu ligašku sezonu u kojoj mu prijeti ispadanje. I Palmeiras je daleko od starih dana ponosa i slave, ali ta momčad je u sredini prvenstvene ljestvice i može se u potpunosti posvetiti Copa Sudamericani. Kod domaćina sve ovisi o napadaču Rafaelu Mouri, dok gosti imaju znatno više golgeterski raspoloženih igrača poput Klebera, Ewerthona i Assuncaoa.

Momčad iz Quita je u sjajnoj formi. U domaćem prvenstvu drži čelno mjesto, a u Copa Sudamericani u kojoj brani naslov pokazala je da se odlično prilagođava suparnicima. Kod kuće je favorit protiv uglednijeg Independientea. Argentinci su se provlačili do polufinala, a da njihova igra nije dobra, svjedoče rezultati u domaćem natjecanju gdje su blizu dna. Prvih 90 minuta bit će oprezni, pa teško da će se prolazak riješiti u glavnom gradu Ekvadora. U redovima domaćina nezaustavljiv je argentinsko-urugvajski tandem Barcos - Salgueiro, a kod gostujuće družine koja je oslabljena izostancima baš nitko zasad nije naštimao nišanske sprave.

Velika 5:1 pobjeda Quita protiv Fluminensea u finalu Copa Sudamericane 2009.