'brončani' na okupu

Pulska Arena će 8. srpnja ugostiti nogometne legende minhenskog Bayerna i originalne 'vatrene' iz 1998. godine

27.06.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Antički amfiteatar u Puli 8. srpnja po prvi put u povijesti na jedan dan postaje nogometno igralište za spektakularni sportski događaj u kojem će snage odmjeriti legende minhenskog Bayerna i legendarni 'vatreni' koji su 1998. godine osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

Ustvrdivši kako se projekt provodi u sklopu strateškog partnerstva Turističke zajednice Istarske županije i moćnog bavarskog kluba koji je sklopljen prije godinu dana, direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević kazao je kako ovo partnerstvo s jednim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu u svom portfelju Istri daje prigodu suradnje na devet velikih projekata u marketinškom smislu na godišnjoj razini.

'Obilježavanje prve godine suradnje bit će okrunjeno na najbolji mogući način, dvobojem legendi 'vatrenih' i Bayerna u pulskoj Areni i to nas veseli i dokazuje ozbiljnost ove suradnje', kazao je novinarima član Uprave bavarskog kluba Andreas Jung koji je u protekla tri dana zajedno sa sedamdesetak suradnika i poslovnih partnera boravio u Istri te razgovarali s predstavnicima turističkih i gospodarskih subjekata iz Istre.

'Njemačka je jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta za Hrvatsku odnosno Istru te vjerujem da ovo predstavlja vrhunac svih dosadašnjih marketinških aktivnosti te simbolizira jedan od novih načina i modela prezentacije Istre kao turističke destinacije', poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić dodavši kako se radi o zahtjevnom projektu koji umrežava turizam, povijest, kulturu i sport.

Atraktivni turnir odigrat će se na malonogometnom terenu veličine 40x20 metara koji će biti postavljen u parteru Arene s time da će se u prvom dijelu programa održati prezentacija svih ekipa - po dvije ekipe 'vatrenih' i dvije Bayerna nakon čega će uslijediti ždrijeb.

  • +38
Arena u Puli za vrijeme utakmice Hrvatska - Francuska Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Kako je organizator najavio, od poznatih igrača s Bayernove strane nastupit će Ivica Olić, Paulo Sergio, Giovanne Elber, Martin DeMichelis, Luca Toni, Klaus Augenthaler dok će za 'vatrene' nastupiti Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Dario Srna, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Ivan Klasnić i drugi.

'Bit će to jedan veličanstveni spektakl i jedva čekam istrčati pred punom Arenom. Počašćeni smo sudjelovanjem na ovom turniru, to je nešto posebno i odlična ideja', istaknuo je legenda Bayerna Giovanne Eber koji u svojoj karijeri ima petnaest nastupa za brazilsku reprezentaciju za koju je postigao sedam golova.