DOČEK ZA BURIĆA

Puljani se poklonili svojoj zlatnoj 'barakudi'

13.09.2010 u 17:12

Bionic
Reading

Puljaninu Damiru Buriću, članu hrvatske vaterpolske reprezentacije s kojom je osvojio europski naslov u Zagrebu, u ponedjeljak je u rodnom gradu upriličen svečani doček

'Osjećaj da se nalazimo na krovu Europe je uistinu veličanstven i jedinstven. Biti prvak je ostvarenje sna, ostvarenje cilja, ono zašto tako naporno treniraš"', kazao je Burić brojnim sugrađanima. Govoreći o svojim igrama na europskom prvenstvu, Burić je kazao kako mu je polufinale protiv Srbije zasigurno bila jedna od najboljih utakmica karijere.

'Igrati pred domaćom publikom i mnogim mojim poznanicima, pa onda i osvojiti europsko zlato uistinu je nešto posebno. Neobičan mi je ovako velik broj čestitki, hvala svima na prekrasnom dočeku. Iako sam umoran, još sam više zadovoljan', istaknuo je sugrađanima Damir Burić, 205 centimetara visoki div, koji je svjetskom naslovu iz Melbournea pridodao i europski naslov.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić kazao je da na vrhu može biti samo jedan te da svi mogu biti ponosni što 'iz maloga grada u svijetu vrhunski vaterpolo prezentira veliki Damir Burić'.