VOLIO JE HRVATSKU

Pucova zadnja želja: Pepeo mi prospite u Novalji

20.10.2011 u 20:24

Bionic
Reading

Velikan je u 46. godini u SAD-u izgubio bitku s teškom bolešću. Odmah je kremiran, a urna bi trebala biti položena u Zagrebu

Bivši igrač Celja, Prula, Zagreba i Borca iz Banje Luke posljednjih nekoliko mjeseci borio se s teškom bolešću. Izgubio je bitku u SAD-u, gdje je odmah i kremiran.

Iztokova posljednja želja bila je da se dio pepela prospe u Novalji, koju je jako zavolio ljetujući ondje. Drugi će dio završiti u Sloveniji, gdje mu je pokopana majka, a u Zagrebu bi trebala biti položena urna.

'Prihod s utakmice s Barcelonom, kojim smo mu namjeravali pomoći u liječenju, sada ćemo uplatiti njegovoj obitelji', rekao je direktor Rukometnog kluba Croatia osiguranje Bartol Kaleb.

Iztok Puc u svojoj rukometnoj karijeri nastupio je za tri reprezentacije: jugoslavensku, hrvatsku i slovensku.

S reprezentacijom Hrvatske 1996. godine osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti. S Hrvatskom je osvojio i europsku broncu 1994. u Portugalu te srebro na SP-u na Islandu 1995.

Bio je član pobjedničke generacije rukometaša Zagreba te dvostruki klupski prvak Europe 90-ih godina kada je Zagreb bio jedna od najboljih momčadi u Europi.

Otkako mu je na proljeće dijagnosticiran rak pluća, liječio se kod kuće, u posljednje vrijeme i u SAD-u, a s obzirom na skupoću liječenja njegovi suigrači planirali su organizirati dobrotvornu utakmicu s koje bi prihod bio namijenjen njegovu liječenju.