URUGVAJAC NEZADRŽIV

PSG 'zalutao' u francusku ligu: Edinson Cavani to najbolje koristi!

27.11.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Nakon što je Paris Saint Germain s lakoćom svladao Monaco u francuskom derbiju jasno je tko će osvojiti titulu prvaka, a Edinson Cavani već ima 16 postignutih golova i prvi je favorit za osvajanje titule najboljeg strijelca Europe...

Od svih 'liga petice' u Francuskoj je čini se najmanje neizvjesnosti. Nogometaši PSG-a pojačani ove sezone Neymarom s lakoćom pobjeđuju iz utakmice u utakmicu, a tako je bilo i ove nedjelje protiv jedinog protivnika koji mu se uspješno suprotstavljao posljednjih godina.

  • +10
Ligue 1, AS Monaco - Paris St Germain Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Eric Gaillard

Monaco je aktualni prvak, ali ove sezone teško će to ponoviti, jer je glatko izgubio kod kuće od Parižana, zahvaljujući golovima Cavanija i Neymara koji su zaslužni za povećanje razlike na ljestvici na gotovo nedostižnih osam bodova. Subašićeva momčad nije imala izgleda i može biti zadovoljna s porazom od samo 2:1.

'Ako bih nešto htio promijeniti, to je naša realizacija pred golom. No, ekipa igra dobro i zadovoljni smo što održavamo ovaj nivo igre,' izjavio je Unai Emery nakon susreta.

PSG već može polako slaviti naslov prvaka, jer djeluje ove sezone kao da je pomalo zalutao u francusku ligu koja je preslaba za njega. Koristi to najbolje Edinson Cavani koji je zabio već 16 pogodaka i nalazi se na vrhu ljestvice najboljih strijelaca Europe.

'Istu energiju koju pokazuje na utakmicama viđamo i na treninzima. Nije zadatak napadača trošiti se u obrani, ali on i to radi. Čudesan je, daje nam dodatnu snagu,' pohvalio ga je suigrač Marquinhos u nedjelju.

Urugvajski 30-godišnji napadač nije zabio pogodak na samo tri utakmice ove sezone te ukupno ima jedan više od zvijezda Serije A, Maura Icardija i Cire Immobilea, prvih pratitelja u borbi za 'Zlatnu kopačku'. Bez ikakve sumnje je prvi favorit za osvajanje prestižne nagrade, unatoč tome što mu Neymar ne dopušta izvoditi penale. No, PSG je prejak za svoje protivnike i Cavani će zbog toga najviše profitirati, jer mu se smiješi i milijunski bonus iz ugovor s klubom, kao najboljem strijelcu Ligue 1...