ŠTO SE ČEKA?

U Španjolskoj ne mogu vjerovati: Sramota u derbiju mogla se i morala izbjeći!

27.11.2017 u 08:47

Bionic
Reading

Nakon što je čisti pogodak poništen Lionelu Messiju u derbiju protiv Valencije španjolski mediji pitaju se zašto još uvijek suci nemaju pomoć tehnologije pri određivanju je li pao pogodak ili nije...

Odlična nogometna utakmica u kojoj su Valencia i Barcelona remizirali na Mestalli pala je u sjenu incidenta koji se dogodio sredinom prvog poluvremena, kada je poništen čisti pogodak Lionela Messija.

  • +10
La liga, Valencia - FC Barcelona Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Heino Kalis

Sudac Iglesias Villaneuva kao ni njegov pomoćnik nisu vidjeli da je lopta evidentno prešla gol liniju nakon što ju je nespretni Neto ispustio iz svojih ruku i nisu pokazali na centar, što je strašno razljutilo igrače i navijače Barcelone.

Dvoboj je završio 1-1, bio je to i pošten rezultat s obzirom na viđeno na travnjaku, no tko zna kako bi se sve razvijalo da je priznat poništeni pogodak.

'To je ogromna pogreška suca. Ja sam stajao na centru i vidio da je lopta prešla liniju. Sramotno,' komentar je Jordija Albe nakon utakmice koji je svojim golom na kraju donio bod gostima.

Španjolski mediji se nakon ovakvog gafa pitaju zašto u Primeri još uvijek suci nemaju na raspolaganju tehnologiju koja bi im javljala je li lopta prešla gol liniju ili ne. Nevjerojatno je da još nije uvedena, za razliku od drugih najjačih europskih liga, pogotovo jer je i prošle sezone bilo ovakvim problema i to baš u utakmicama Barcelone.

'Prošle sezone protiv Betisa nam se isto dogodilo i možda smo baš zbog toga izgubili titulu. Ne može biti da lopta uđe tri metra u gol i oni to ne vide. Tehnologija bi definitivno pomogla,' dodao je Alba.

Sljedeće sezone video tehnologija ipak bi trebala biti uvedena u Primeri, ali u ovom trenutku to se čini prekasno. Barca je unatoč svemu uspjela održati četiri boda prednosti ispred Valencije, a Atletico i Real zaostaju osam...