LIGA PRVAKA - REZULTATI

PSG ostao na 'životu'; Juventus slomio Mađare u nadoknadi; Barcelona protutnjala Kijevom; Borussia i dalje na Haalandov pogon

Bionic
Reading

Nakon Seville i Chelsea plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka izborili su i Barcelona, te Juventus

Barcelona je u susretu 4. kola G skupine u Kijevu pobijedila Dynamo sa 4:0 upisavši i četvrtu pobjedu. Sva četiri gola Katalonci su zabili u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Sergino Dest (52), Martin Braithwaite (57, 70-11m) i Antoine Griezmann (90).

Domaćin je zbog koronavirusa, ozljeda i suspenzija dočekao Katalonce bez čak 13 igrača. Međutim, i Barca je nastupila u izmijenjenom sastavu. Messi i De Jong su dobili poštedu, dok su zbog ozljeda izvan stroja Ronald Araujo, Ansu Fati, Pique, Busquets, Sergio Roberto i Umtiti.

  • +5
Dinamo Kijev - Barcelona, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Priliku za potvrdu iskoristio je i Juventus kojem je trebala pobjeda protiv Ferencvaroša. Mađarski prvak je u Torinu do sudačke nadoknade držao remi, no ipak nije izdržao i Juve je slavio sa 2:1.

Ferencvaroš, koji je u kvalifikacijama izbacio zagrebački Dinamo, je poveo u 19. minuti golom bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija koji se odlično snašao nakon brze kontre.

Radost Mađara trajala je 15 minuta, a izjednačio je Ronaldo. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Alvaro Morata je u drugoj minuti nadoknade donio pobjedu torinskoj 'Staroj dami.' Roko Baturina nije nastupio za goste.

Barcelona vodi na ljestvici (12), ispred Juventusa (9), Dynama (1) i Ferencvaroša (1).

  • +4
Juventus - Ferencvaros, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

U derbiju večeri PSG je susretu H skupine pobijedio RB Leipzig sa 1:0 i ostao u igri za prolaz. Europski doprvak je u prva tri kola osvojio samo tri boda i novi kiks značio bi možda i zbogom pariškom sastavu. Pitanje pobjednika razriješio je Neymar pogotkom iz kaznenog udarca u 11. minuti. Sabitzer je napravio nepotreban prekršaj u samom kutu kaznenog prostora nad Di Marijom, a Brazilac je bio siguran.

  • +3
PSG - RB Leipzig, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Manchester United nije imao problema s Istanbul Basaksehirom pobijedivši sa 4:1 čime se odvojio na vrhu. 'Crveni vragovi' su već nakon 35 minuta vodili sa 3:0 golovima Brune Fernandesa (7, 19) i Rashforda (35-11m). U nastavku je smanjio Deniz Turuc (75), a konačnih 4:1 postavio je James u drugoj minuti sudačke nadoknade.

ManU vodi na ljestvici s devet bodova, RB Leipzig i PSG imaju po šest bodova, a Istanbul je posljednji s tri boda.

  • +4
Manchester United - Basaksehir Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

U skupini F Borussia Dortmund i Lazio su gotovo rutinski stigli do bodova. Borussija je pobijedila Club Bruggea sa 3:0, dok je Lazio porazio Zenit sa 3:1. Dva gola za njemački sastav zabio je Erling Haaland (18, 60) koji je stigao do brojke od šest pogodaka u prva četiri kola, a među strijelce se upisao Sancho (45+1). Matej Mitrović nije nastupio za goste zbog ozljede stopala.

Zanimljivo, gosti su nastupili bez jednog od svojih ponajboljih igrača napadača Emmanuela Dennisa koji je otpao zbog nediscipline. Naime, prepirka oko rasporeda sjedenja u autobusu momčadi koštala je nigerijskog napadača mjesta u sastavu za ogled u Dortmundu. Dennis je ljutito izjurio iz autobusa nakon što mu je rečeno da ne smije sjediti na svom željenom mjestu zbog mjera socijalnog udaljavanja usred pandemije COVID-19. Zbog toga nije niti putovao u Dortmund na utakmicu. Menadžer Bruggea Philippe Clement rekao je na konferenciji za novinare prije utakmice da je Dennis zdrav, ali da neće konkurirati za sastav zbog disciplinskih razloga.

  • +6
Borussia D. - Club Brugge, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL / POOL

U drugom susretu Lazio je pobijedio Zenit sa 3:1.Talijanski sastav je poveo već u trećoj minuti fantastičnim golom Immobilea, a na 2-0 je jednako lijepim golom povisio Parolo u 22. minuti. Nadu gostima vratio je Dzyjuba (25), no Immobile je iz kaznenog udarca u 55. minuti vratio domaćine na +2. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za goste.

Borussia sada vodi s devet bodova, Lazio ima osam, Club Brugge 4, a Zenit jedan bod.

  • +4
Lazio - Zenit, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MEO

U ranijem terminu plasman u osminu finala osigurali su i Sevilla i Chelsea u skupini E nakon identičnih 2:1 gostujućih pobjeda u Krasnodaru i Rennesu.

Vodeći pogodak za Sevillu postigao je Ivan Rakitić u 4. minuti. Ocampos je ubacio sa desne strane, Krasnodarov brazilski branič Pantaleo odbio je glavom loptu na 20-ak metara, gdje je na nju natrčao bivši hrvatski reprezentativac te preciznim poluvolejem pogodio desni donji kut domaćih vrata. Domaći su izjednačili u 56. minuti, kad su 'prebrojili' obranu Seville, a Wanderson je poslao loptu u mrežu sa desetak metara.

Sve do pete minute sučevog dodatka Krasnodar je imao bod u džepu, a tada je spretni El Haddadi svojom snalažljivošću u kaznenom prostoru postigao pogodak koji je Sevilli dva kola prije kraja grupne faze osigurao plasman u osminu finala. Ivan Rakitić je igrao do 61. minute, kad ga je zamijenio Oliver Torres.

  • +4
Krasnodar - Sevilla, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Yuri Kochetkov

Chelsea je do vodećeg pogotka u Rennesu stigao u 22. minuti golom Calluma Hudson-Odoija. Francuzi su u drugom poluvremenu konstantno tražili izjednačujući pogodak i došli do njega u 85. minuti kad je Sehrou Guirassy sa pet metara glavom poslao loptu pod gredu nemoćnog Mendyja, nakon ubačaja iz kuta. Bio je to prvi pogodak koji je Chelsea primio u ovosezonskom natjecanju Lige prvaka.

No, u prvoj minuti sučevog dodatka Chelsea je izborio pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala. Krivo dodavanje na 30 metara od svog gola dovelo je Wernera u čistu priliku, ali je Gomis obranio udarac Nijemca. Međutim, na visoko odbijenu loptu natrčao je Giroud i glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1. Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi i dobro obavio svoju defenzivnu zadaću, a zamijenjen je u 76. minuti, kad je u igru ušao Nijemac Kai Havertz.

Chelsea i Sevilla su na vrhu ljestvice sa po 10 bodova, dok će se Krasnodar i Rennes sa po jednim bodom u sljedeća dva kola boriti za treće mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu Europske lige.

  • +4
Rennes - Chelsea, 4. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Eddy Lemaistre

Liga prvaka

Skupina E

Krasnodar-Sevilla18:55
Rennes-Chelsea18:55
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Chelsea32107
2.Sevilla32107
3.Rennes30121
4.Krasnodar30121

Sljedeće utakmice

2.12.Krasnodar-Rennes
2.12.Sevilla-Chelsea

Skupina F

Lazio-Zenit3:1
Borussia Dortmund-Club Brugge3:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Borussia Dortmund43019
2.Lazio42208
3.Club Brugge41124
4.Zenit40131

Sljedeće utakmice

2.12.Club Brugge-Zenit
2.12.Borussia Dortmund-Lazio

Skupina G

Dinamo Kijev-Barcelona0:4
Juventus-Ferencvaros2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Barcelona440012
2.Juventus43019
3.Dinamo Kijev40131
4.Ferencvaros40131

Sljedeće utakmice

2.12.Ferencvaros-Barcelona
2.12.Juventus-Dinamo Kijev

Skupina H

Paris Saint Germain-RB Leipzig1:0
Manchester United-Basaksehir4:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Manchester United43019
2.Paris Saint Germain42026
3.RB Leipzig42026
4.Basaksehir41033

Sljedeće utakmice

2.12.Basaksehir-RB Leipzig
2.12.Manchester United-Paris Saint Germain