sad je sve jasno

PSG objavio cijenu za koju Kylian Mbappe može otići; za Real je ona puno veća

14.06.2023 u 13:40

Bionic
Reading

Francuski mediji tvrde kako su čelnici PSG-a u ljetnom prijelaznom roku odlučili prodati Kyliana Mbappea (24) nakon što je ovaj obavijestio klub da ne želi produžiti trenutni ugovor

Kyliana Mbappea (24) ugovor s PSG-om veže do 30. lipnja 2024. godine, s tim da igrač ima mogućnost aktiviranja klauzule koja ovaj ugovor produžuje za 12 mjeseci, do kraja lipnja 2025. godine. No, Mbappe je u ponedjeljak čelnicima kluba s Parka prinčeva poslao pismo u kojem ih je obavijestio da nema namjeru aktivirati klauzulu za još jednu sezonu.

Jasno je da su svi u PSG-u ostali u šoku iako je Mbappe samo dan kasnije u medijima pokušao pojasniti situaciju uz napomenu kako ovog ljeta ne želi napustiti Pariz.

'Sretan sam što ostajem u Parizu sljedeće sezone', rekao je Kylian Mbappe u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

No, u PSG-u su očigledno odlučili drugačije, sva njegova opravdanja kao da nitko niti nije čuo jer klub je navodno objavio cijenu za koju je spreman prodati jednog od najboljih svjetskih napadača.

Prema navodima francuskih medija PSG za Mbappea traži 150 milijuna eura odštete, no to je cijena za sve zainteresirane klubove osim madridskog Reala! Da, 'kraljevski' klub je odavno prvi Mbappeov izbor, a u PSG-u su uvjereni kako je baš iz Madrida stigao 'poguranac' za njegovu odluku da ne želi produžiti ugovor.

PSG bi tako Mbappea u Real pustio za oko 200 milijuna eura, pa ako je predsjednik Florentino Perez spreman prihvatiti ovu 'ucjenu', Kylian bi već ovog ljeta mogao 'sletjeti' na Santiago Bernabeu.

Problem? Pitanje je ima li Real traženi novac, a PSG će sigurno učiniti sve kako bi mu zagorčao život. Jer traženih 150 milijuna eura imaju i drugi europski velikani. Navodno su na Park prinčeva već stigle ponude Chelseaja, Manchester Uniteda i Arsenala!

Francuski mediji navode da situacija otišla toliko daleko da je Mbappeova majka Fayza Lamari stigla na hitan sastanak s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem, a tema njihovog razgovora bio je trenutni status i moguća budućnost njezinog sina u klubu!

Francuski sportski dnevni list L'Equipe navodi da u tom razgovoru ne samo da nije postignut dogovor o sljedećim koracima koji bi za cilj imali približavanje stavova, već su se oni totalno udaljili! Majka je navodno Al-Khelaifiju prenijela Kylianovu odluku da ne želi produžiti ugovor pa su iz PSG-a uputili ultimatum - ili će potpisati novi ugovor ili će ga prodati već ovog ljeta. 

Sad je barem poznata cijena za koju su ga se spremni riješiti.