ZANIMLJIVO NA ŠUBIĆEVCU

[FOTO] Prvog dana priprema nogometaše Šibenika dočekao novi trener; iz kluba pojasnili zašto su smijenili španjolskog stručnjaka

05.01.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Španjolski stručnjak Mario Rosas više nije trener prve momčadi HNK Šibenik te zajedno sa svojim pomoćnicima Xavijem Andresom i Luis Miguelom napustio klub sa Šubićevca

'Gospodin Rosas preuzeo je prvu momčad 1. srpnja prošle godine. Pod njegovim vodstvom Šibenik je u HT Prvoj ligi odigrao ukupno 20 utakmica te je pri tom upisao šest pobjeda, četiri remija i deset poraza. Posljednju utakmicu vodio je u Gorici gdje su Narančasti upisali vrijednu pobjedu od 3:2 nad Goricom. Treneru Rosasu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere, te mu hvala na svemu', piše na web stranici kluba.

Tako je prvog dana priprema nogometaše Šibenika poveo novi trenera Ferdo Milin. Prije same prozivke i prvog treninga, novinarima se obratio pravni zastupnik novih suvlasnika Stipe Grubišić koji je pojasnio zašto su se odlučili na promjenu na klupi i smjenu Marija Rosasa.

'Gospodin Rosas je imao jednu klauzulu u ugovoru vezano za UEFA Pro licencu, gdje je bio zakonski vezan da je riješi u nekom roku. Do toga nije došlo. A, kako sam na početku i najavio, klub će sigurno krenuti u smjeru racionalizacije troškova. Naš je stav i mišljenje da je i njegova plaća jedan od razloga raskida ugovora', rekao je Grubišić za sibenik.in.

  • +8
Prozivka igrača HNK Šibenik 2022. Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Zašto su se odlučili baš za Milina koji je u sezoni 1999./2000. bio igrač Šibenika (odigrao tri utakmice)?

'Gospodin Milin je naš, domaći, mladi, potentni trener. Ima iza sebe dobru karijeru, bio je i izbornik U-19 reprezentacije. Zadnji posao bio je u Dinamu, bio je pomoćnik Damiru Krznaru. Naše povjerenje u ovom trenutku poklanjamo njemu'. dodao je Grubišić.