HAALAND ZVIJEZDA VEČERI

Prvo pogledajte Kovačićevu golčinu, a onda pročitajte što govore o njemu

28.02.2024 u 07:29

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja s uvjerljivih su 6:2 slavili na gostovanju kod Luton Towna i plasirali se u četvrtfinale FA kupa, pet golova postigao je norveški napadač Erling Haaland, a jednog je dodao i naš Mateo Kovačić

Jasno je, nakon pet golova, da je prvo ime pobjede Cityja nad Lutonom Erling Haaland. No, jednako vrijedan bio je i nastup Kevina de Bruynea, koji je upisao četiri asistencije.

A ovo što je napravio Haaland nije viđeno 54 godine! Točnije, od 1970. ni jedan igrač nije postigao pet golova. George Best je taj stari rekorder, u dresu Manchester Uniteda zabio je šest golova Northampton Townu.

'Erling je ‘izgorio‘, njegova veza s Kevinom je savršena. Taj dvojac dovodi našu igru na višu razinu. Erling treba Kevina i Kevin treba Erlinga. Nije lako doći u Luton, vjerujte mi da znam o čemu govorim', rekao je trener Građana Pep Guardiola.

Inače, lijepe komplimente za svoj nastup dobio je i Mateo Kovačić, koji je zabio prekrasan gol, s nekih 20 metara, a kojeg možete vidjeti OVDJE.

O Kovačiću je biranim riječima govorio bivši igrač Cityja, Škot Paul Dickov.

'Veliki sam Kovačićev obožavatelj. On je vrhunski igrač, rekao sam to čim sam ga prvi put vidio. Bio je jako dobar i protiv Bournemoutha, pa ponovo sada. City teško dobiva utakmice kada nema Rodrija, sada im je to uspjelo. Kad si igrač poput Kovačića, suigrači te jako cijene. Pogodak? Bio je fantastičan, sjajan dodir, sjajna tehnika i odličan udarac. Vrhunski igrač', poentirao je Dickov.