otpao s popisa putnika na sp

Ovo je prvi žestoki napad na izbornika Dalića; je li Mitrovićev menadžer u pravu?

05.06.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Hrvatska se nakon povratka iz Liverpoola i poraza od Brazila vratila u Hrvatsku, a bazu je našla u Opatiji. Tog dana izbornik Dalić morao je maknuti jednog igrača s popisa 24, a prekobrojni je ispao Matej Mitrović

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak je po povratku iz Liverpoola obznanio koji je igrač viška s popisa od 24 igrača.

Kako je Dalić objasnio, ta mu je odluka pala teže nego poraz od Brazila, ali jednog je igrača morao prekrižiti a taj prekobrojni je Matej Mitrović, branič Club Bruggea, u koji je stigao nakon 'mršave' jesenske sezone u Bešiktašu.

>> Ćorluka i Modrić ugledali su mladenku, a potom su...

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naravno, takva odluka zasigurno nije dobro sjela ni Mitroviću, ali on je je prešutio cijelu situaciju, dok je prema Daliću vrlo konkretan bio Mitrovićem menadžer Ivan Cvjetković.

'Ako Matej Mitrović nije među najbolja četiri hrvatska stopera, a kada je igrao tri puta manje nego sada pokazao je da mu je tamo mjesto, onda netko mora sebe preispitati što uopće raditi u nogometu. O liku i djelu onoga kojem je teže bilo donijeti ovakvu odluku, a odlučio je još davno, nego izgubiti od Brazila izjasnit ću se poslije Svjetskog prvenstva. A Hrvatskoj želim da bude prvak svijeta', rekao je Ivan Cvjetković za Sportske novosti.

Podsjetimo, još pri objavljivanju popisa od 24 imena, izbornik Dalić najavio je da će višak biti jedan od petorice stopera.

'Ovo je moj izbor i stojim iza njega. Nisam imao puno dilema, svjestan sam da nikada neće svi biti zadovoljni. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, moje je pravo da izaberem igrače', izjavio je prije nepunih dva tjedna Dalić. I tada je već dao naslutiti da važe između dva igrača.

'S ovog popisa će otpasti jedan od stopera jer su Ćorluka i Mitrović bili ozlijeđeni. Ostavljam rezervu i tijekom priprema ćemo vidjeti kako će biti njihova situacija', kazao je Dalić.

Znakovito je i tada rekao.

'Pa kada netko od Brazilaca ili Nijemaca ispadne s popisa, nakon toga je fešta od par dana'.