PREDSJEDNIK HKS-A

Prvi čovjek hrvatske košarke Danko Radić hospitaliziran!

28.06.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Zbog vrlo ozbiljnih problema sa srčano-krvožilnim sustavom čelni čovjek hrvatske košarke Danko Radić u četvrtak navečer hitno je hospitaliziran

Iako vijest od strane HKS-a još nije službeno potvrđena prema napisima Večernjeg lista Radić je navodno hitno podvrgnut operaciji zbog puknuća žile.

U rodnom Šibeniku Radiću je pozlilo i potražio je pomoć u šibenskoj bolnici gdje mu je vrlo brzo na jednoj vitalnoj krvnoj žili (aorta) ustanovljena nužnost hitne operativne intervencije.

Radić je ubrzo nakon prijema u šibensku bolnicu prevezen kolima hitne pomoći u zagrebački Klinički bolnički centar Dubrava gdje je operiran i trenutačno se nalazi na odjelu intenzivne njege. Kako doznajemo operaciju je izveo ponajbolji hrvatski kardiokirurg Igor Rudež, a Radić će nakon vrlo kompliciranog operativnog zahvata dva dana biti u induciranoj komi i nakon toga će biti obavljene i dodatne pretrage.

Podsjetimo, prije nekoliko godina Radić je imao manjih zdravstvenih problema zbog čega je zatražio pomoć stručnjaka, ali nakon detaljih pretraga ustanovljeno je kako je u pitanju bio tlak.

Obzirom da je početkom rujna na rasporedu Eurobasket u Sloveniji, na kojem Hrvatska nakon dugo vremena ima priliku ući u borbu za jednu id medalja, pitanje je hoće li imati podršku predsjednika. Ipak je zdravlje na prvom mjestu…