STVARNO, DOTLE SMO DOŠLI?

Prvaku Hrvatske ukraden natjecateljski bicikl!

12.02.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Bike community bruji o nevjerojatnoj krađi koja se dogodila u Pazinu. Juniorskom prvaku Hrvatske u downhillu ukraden je profesionalni bicikl Santa Cruz V10. To vam je otprilike kao da je Ljubi ukradena torba sa svim reketima ili Ivici sve skije za utrku. S tim da ih oni za razliku od Marka Šišovića vjerojatno nisu platili sami...

Marko Šišović iz MTB Istra Pazin aktualni je juniorski prvak države u downhillu i vjerojatno najperspektivniji mladi bajker u Hrvatskoj. Ako ste na stranicama SuperMena pratili njegove rezultate tijekom prošle godine, znate da je redovito bio među najbržima, računajući i elite klasu i strane vozače.

Ako vidite ovakav...

Jedan od razloga za sjajne rezultate je i vrhunski Santa Cruz V10 bicikl o čijoj je vrijednosti bolje ne razmišljati jer samo prednja vilica Boxxer Team stoji više od 1500 eura.

Ukratko, hint policiji je da lopovi nemaju pojma o downhillu. Ne samo da su Šiletu ukrali osnovno sredstvo za bavljenje sportom, nego su ukrali jedan od najrjeđih bajkova u državi koji je doslovce nemoguće preprodati. Nadamo se da su barem čuli za internet, ako pročitaju ovo možda vrate bajk "Ako ki ča čuje, neka mi reče, ki vidi neka ne razmišlja preveć. Moguće je da je kadi po gradu skrita pa otprite oči, tri su takove u HR nemoreš fulat..."

Komentar? Ne isplati se. Lopovima trud i odricanje koje je kod nas potrebno za bavljenje sportom ne vrijedi objašnjavati. Kao ni činjenicu da u downhillu, čak i kad ste poput Marka među najboljima, ne možete financirati ni rezervne dijelove, a kamoli vrhunski bicikl za downhill. Sukladno tome, sponzori meka srca neka se slobodno jave Marku ako se Santa Cruz ne pronađe. Bila bi tragedija da prvak svoju prvu seniorsku sezonu gleda sa strane... Šile, držimo fige!