AFRIČKI KUP NACIJA

Prvak Egipat okrenuo nigerijske 'orlove'

12.01.2010 u 21:34

Bionic
Reading

Na Afričkom Kupu Nacija na rasporedu su bile utakmice prvog kola skupine C. Egipat je sa 3:1 svladao Nigeriju, a u drugom susretu su Mozambik i Benin igrali 2:2

Najtrofejnija reprezentacija s Afričkog Kupa Nacija sa šest naslova, Egipat, uspješno je startala na turniru u Angoli gdje će pokušati uloviti treću krunu u nizu, što još nikome nije uspjelo u povijesti. 'Faraoni' su protiv moćne Nigerije izveli preokret. Gubili su 0:1 nakon što je 'orlove' u vodstvo doveo Obasi u 12. minuti, no na poluvremenu se je otišlo sa 1:1 jer je za branitelja naslova pogodio Moteab u 34.

U nastavku je prvo Hassan u 54. minuti donio prednost Egipćanima, a tri minute prije kraja pobjedu je potvrdio Nagui. Bio je to prvi trijumf Egipta nad Nigerijom nakon čak 47 godina. Susret je na stadionu u Bengueli promatralo 32 tisuće gledatelja.

U drugoj utakmici skupine Benin i Mozambik odigrali su 2:2. Iako je Benin imao prednost od 2:0 zahvaljujući Omotoyossiju iz jedanaesterca (14) te Khanu koji je u 21. minuti pogodio vlastitu mrežu, bod Mozambiku spasili su Miro (29) i Fumo (55).