BRAVO ZA MODRIĆA

Prosinečki: Dinamo prolazi, Luka će pokazati moć

27.08.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Nogomet je opet 'in'. Luka Modrić potpisao je za Real, a Dinamo u utorak lovi svoj četvrti, odnosno drugi uzastopni nastup u Ligi prvaka. Na obje teme, ali i svoju aktualnu, odgovor je dao Robert Prosinečki

Robert Prosinečki bio je junak tadašnjeg maksimirskog kluba, Croatije, s kojom je preko Celtica. odnosno MTK dva puta igrao Ligu prvaka. Sada su njegovi nasljednici u Dinamu u prilici napraviti isto, s time da su čak i korak bliži uspjehu jer u Maribor su otišli s prednošću jednog gola.

'Istina je, Dinamo ima prednost, ali taj jedan gol ne garantira ništa. Ni s većom prednošću nisi siguran, a kamoli s ovom, u kojoj ti je suparnik zabio jedan gol', rekao je u uvodu razgovora za tportal.hr Robert Prosinečki te nastavio:

'Međutim, Dinamo je ipak, bez obzira na ovo prijašnje razmišljanje, favorit jer ima kudikamo veće iskustvo. I iz ovog natjecanja, ali i iz velikih utakmica. A to je u ovakvim situacijama, kada je pritisak velik, izuzetno važno imati. Dakle, očekujem da će Dinamo proći u Ligu prvaka.'

U svom ste mandatu kao asistent Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji imali prilike raditi s Lukom Modrićem i bezbroj ste ga puta nahvalili.

'Ma, nepotrebno je bilo što reći jer zna se kakvi igrači mogu igrati u tako velikom klubu. U svakom slučaju, još jednom čestitam Luki, uvjeren sam da će i tamo dokazati svoje velike kapacitete, znanje i radne sposobnosti.'

I vi ste nosili dres Reala, pa znate kakav je osjećaj biti igrač takvog kluba i kakav će pritisak nositi.

'To je nemoguće opisati, jer Real je dimenzija više u odnosu na sve, pa i na Lukin bivši klub, koji također spada u elitu. Bit će mu veliki pritisak, ali ima i sreću što mu je Mourinho puno puta poručio da ga želi u momčadi. Modrić ima karakter koji mu jamči uspjeh, pa i u Realu'.

Vama trenutno nije baš idilično jer otišli ste iz Zvezde?

'Otišao sam jer više nije bilo mogućnosti za napredak. Naravno, zbog toga nisam sretan, ali protiv nekih stvari ne možeš.'

Kamo ćete sada? Neki pišu da odmarate na Krku, drugi da se selite u Rijeku, a treći da ćete voditi ljubljansku Olimpiju?

'Jedino je sigurno da trenutačno pakiram stvari, praznim stan i razmišljamo kako djevojčice upisati u školu. I da, još nešto, kako ću u subotu u Zagrebu popiti kavu. Dakle, o ponudama ne mogu razmišljati jer me nitko nije niti zvao, a kamoli mi nešto nudio', zaključio je Robert Prosinečki.