ZBOGOM KINI

Propala misija: Ćiro izgubio od Omana

23.06.2011 u 19:48

Bionic
Reading

Ćiro Blažević ipak nije uspio s Kinom osigurati nastup na Olimpijskim igrama naredne godine u Londonu. I u uzvratu je izgubio, i to u produžecima, pa je Olimpijada ostala samo pusti san

Ćiro Blažević ipak nije uspio napraviti s Kinezima čudo u Omanu, u uzvratnoj utakmici pretkvalifikacija za OI. Kineska olimpijska reprezentacija u osnovnih 90 minuta svladala je domaćina 1:0, čime je dostignuta prednost Omanaca iz prve utakmice, ali u produžecima, u 94, 115. i 119. minuti, Kinezi su ipak pokleknuli.

Oman je preokrenuo na 3:1, te ide u nastavak kvalifikacija, a Ćiro ostaje bez svoga životnoga sna - odlaska na OI u London. Ovo je i kraj njegove druge kineske epizode. Nije uspio i vraća se kući u Zagreb...

'Ovo je bila moja povijest, najvažnija utakmica u karijeri. A, eto, nisam uspio i beskrajno sam žalostan jer sam učinio sve da bismo kvalifikacije dočekali spremni. Nažalost, bili smo oslabljeni, te se nismo mogli oduprijeti Omanu', kazao je razočarani Miroslav Blažević.

Kinezi su se u Muscatu hrabro držali, međutim, u 74. minuti ostali su s igračem manje i na velikoj vrućini (igralo se na 31 Celzijevu stupnju) nisu mogli izdržati pritisak. U produžecima se njihova igra potpuno raspala i pokunjeni se vraćaju u Šangaj.