NIJE ZA OBIČNE LJUDE

Pronađen sat Charlesa Leclerca čija je vrijednost sedam puta veća nego što se mislilo, no šokantno u cijeloj priči je za koliko su ga lopovi prodavali

19.07.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Policija u Italiji je ušla u trag lopovima koji su ukrali skupocjeni sat s ruke Charlesa Leclerca ranije ove godine

Podsjećamo, vozač Ferrarija bio je vani preko noći u gradu u Toskani kada ga je grupa navijača zamolila da se s njima fotografira. Za vrijeme poziranja jedan od članova grupe skinuo mu je neprimjetno s ruke sat Richard Mille RM67 i brzo otišao s mjesta zločina.

Leclerc je uskoro otkrio da mu je sat skinut s ruke i prijavio je to policiji. Prvo se je pisalo kako je sat vrijedan oko 300 tisuća eura, ali sada neki izvještaji iz Italije govore da je prava vrijednost sedam puta veća – nevjerojatnih dva milijuna eura, jer je to bilo posebno izdanje koje je sadržavalo i osobnu posvetu Leclercu.

  • +21
Charles Leclerc - pobjednik utrke za VN Austrije (Formula 1) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK / POOL

I tu je zapravo bio problem za lopov(e)a, jer su ga oni zbog toga prodavali samo za 10 posto vrijednosti. Naime, njihova savršena pljačka propala je zbog ugraviranog potpisa Ferrarijevog vozača na kućištu sata, a uz pomoć toga policija je kasnije došla do počinitelja koji su otprije poznati organima reda.