GOTOVO JE S OFENZIVOM

Promjene u Realu: Novi trener gradi momčad oko – Modrića!

29.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolske Marce, Rafa Benitez odlučio je svoj Real Madrid graditi oko dva čvrsta igrača u sredini terena: Luke Modrića i Tonija Kroosa...

Nakon debakla koji je doživio Ancelottijev pretjerano ofenzivni nogomet prošle sezone, u Realu će zapuhati novi vjetrovi. Benitez je svoj trenerski stil oduvijek gradio na čvrstini igre, posebno u središnjem dijelu terena, a prema pisanju španjolske Marce upravo od tog dijela 'kraljevske' momčadi španjolski stručnjak kreće u izgradnju novog Reala.

Benitez je već donio svoje prve odluke. Mjesto Luke Modrića u prvoj momčadi je neupitno, jednako kao i Tonija Kroosa koji bi trebali činiti okosnicu momčadi i dati joj čvrstinu prema nazad te potrebnu pomoć prema naprijed.

'Podaci podržavaju ovaj par igrača. Prošle sezone kad su Kroos i Modrić igrali zajedno, od 19 utakmica Real je dobio 15, tri izgubio i jednom remizirao, uz 63 postignuta gola i 12 primljenih. Iako nisu specijalisti za obranu, s njima momčad prima puno manje od gola po utakmici, 0.6,' navodi Marca argumente koje je Benitez uzeo u obzir, opisujući ovaj dvojac kao 'igračine'.

Dakle, Kroos i Modrić ostaju iz udarne Ancelottijeve momčadi, no u ofenzivnom dijelu sigurno će biti promjena. Rafa ne favorizira igru s trojicom u vrhu, pa ćemo slavni BBC trojac (Benzema-Bale-Cristiano) sigurno gledati zajedno u manje utakmica ili će Bale biti povučen prema nazad. Pitanje je gdje se u taktiku novog trenera uklapaju još dvije ugledne zvijezde: Isco i James. Netko će morati na klupu.

U svakom slučaju, sljedeće sezone imat ćemo drukčiji Real od onog na koji smo navikli. Vidjet ćemo je li Benitez dobro rješenje za klub. Mnogo je skeptičnih...