'TO ĆE LOŠE ZAVRŠITI!'

Prodali F1 momčad sumnjivim ljudima Vladimira Putina?

16.07.2013 u 18:04

Bionic
Reading

Ekipa Sauber dobila je od ruskih tvrtki usko povezanih s predsjednikom Putinom ogromnih 170 milijuna eura da bi se spasila od bankrota, no pitanje je što će biti dalje

Nakon što je nekoliko tjedana opasno visjela, a neplaćeni dobavljači najavljivale tužbe koje bi ju pokopale, švicarska momčad konačno može odahnuti. Tri ruske tvrtke, dvije investicijske i jedna koja se bavi zrakoplovnom tehnologijom, uložile su ogromnih 170 milijuna eura u Sauber, riješile ga dugova i osigurale mu budućnost.

'Ne, ekipa nije prodana,' tvrdi ravnateljica Monisha Kaltenborn, no teško je vjerovati da su Rusi nekome dali toliki novac samo da bi u momčadi zaposlili 17-godišnjeg Sergeja Sorotkina, mladog ruskog vozača koji će u F1 voziti sljedeće godine.

'Odakle dolazi taj novac?', pitaju se švicarski mediji dan nakon objave partnerstva te tvrde da se radi o tvrtkama povezanima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i da su manje-više paravan za razna nezakonita djelovanja.

'Ova cijela priča mogla bi loše završiti,' rekao je dopisnik iz Rusije za švicarsku televiziju 'Schweizer Radio und Fernsehen', zabrinut za budućnost Saubera, ekipe koja bi mogla završiti u šakama žestokih mafijaša.

U svakom slučaju, ova je priča još jedan dokaz da Rusi ozbiljno ulaze u Formulu 1, zemlju u kojoj će se od sljedeće godine voziti i F1 utrka.