MILIJARDE U IGRI

Procurio iznos za koji bi omražena obitelj Glazer prodala Manchester United; najbolje da prvo sjednete...

25.04.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Manchester United je na prodaju, ali samo za pravu cijenu. Engleski mediji su otkrili iznos koji bi zadovoljio vlasnike 'Crvenih vragova' – obitelj Glazer

Obitelj Glazer je kupila Manchester United 2005. za 790 milijuna funti i u kratkom vremenu postala omražena kod navijača engleskog velikana. Simpatizeri 'Crvenih vragova' puno puta su prosvjedovali protiv američkih vlasnika koji su svojim postupcima pokazivali da im je stalo samo do profita.

Isplaćivali su si milijunske dividende, dok je klub i dalje u minusu, podizali cijene ulaznica, zanemarivali tradiciju, a novi bijes su izazvali nakon što su pristupili Sueprligi. Pod velikim pritiskom povukli su se iz novog projekta, ali navijači ne zaboravljaju, ni taj kao ni grijehe iz prošlosti.

'Mrzim Glazere', 'Glazeri van', izrazi su koje navijači stalno koriste kada spominju američku obitelj odnosno braću Joela i Avrama. No omražena braća se ne obaziru, nije im ni na kraj pameti da se riješe unosne 'koke', osim ako im netko ne da na stol ponudu koju čak ni oni ne mogu ignorirati.

Tako su engleski mediji iskopali iznos za koji bi Glazeri prodali Manchester United, a to je (prvo sjednite), čak četiri milijarde funti. Pa tko ima, neka se javi...

  • +6
Manchester United - Granada, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Inače, Manchester United ima visoke prihode bez obzira na pad zarade od prodaje ulaznica zbog pandemije koronaviusa pa je tako premijerligaš zadnji ugovor potpisao s njemačkom tehnološkom tvrtkom TeamViewer  vrijedan 235 milijuna funti za pet godina i od sljedeće sezone će nositi njihovu reklamu na dresu.

Dodajmo kako je Liverpool imao ponudu (navodno s Bliskog Istoka) od tri milijarde funti i to prije nego što je procurila vijest o Superligi. Grupa dioničara Fenway Sports Group, na čelu s dva najveća Johnom W. Henryjem i Tomom Wernerom, to je odbila, ali nakon propasti Superlige možda sada pristane.