OSTAT ĆE BEZ 'GAĆA'

Prvi čovjek Juventusa neće mirno spavati; evo što talijanski klubovi spremaju jednom od glavnih ljudi propale Superlige

25.04.2021 u 07:54

Bionic
Reading

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli u sve je većim problemima, tako mu sada dio talijanskih klubova sprema tužbu zbog izgubljenih milijuna

Superliga nije zaživjela, bogato i zatvoreno natjecanje samo za 'odabrane' je zaustavljeno, a glavni pokretači nove lige našli su se u problemima pa tako i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli koji je bio drugi čovjek milijunskog propalog projekta (iza Florentina Pereza).

Prvi čovjek talijanskog prvaka navukao je dodatni bijes i zato što se uopće nije pokajao zbog ulaska u Superligu iz koje 'Stara dama' uz Real i Barcelonu jedina nije izašla.

Uefa je povukla 'ručnu' i neće novčano kažnjavati klubove – osnivače Superlige, ali bi Andrea Agnelli svejedno mogao nastradati i to od klubova iz Italije. Naime, prema pisanju Gazzette dello Sport klubovi su nezadovoljni zbog sponzorskog ugovora koji je propao radi osnivanja Superlige i pripremaju tužbu.

  • +11
Atalanta - Juventus 1:0 Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Agnelli je bio dio pregovaračkog tima oko ulaska investicijskog fonda CVC Capital Partners u Serie A, a ugovor je bio težak 1,2 milijardi eura. No sve je propalo nakon što je fond htio ugraditi klauzulu o raskidu ugovora ako klubovi talijanske lige podrže drugo natjecanje kojim bi umanjili vrijednost prvenstva.

To se prvom čovjeku Juventusa nije svidjelo, sve je neočekivano propalo, a ovih dana je postalo jasno i zašto. Klubovima je nanesena milijunska šteta i oni spremaju tužbu kako bi nadoknadili izgubljeni novac.