SVE SE ZNA

Procurilo tko će biti sljedeći njemački izbornik i koja će mu biti plaća

19.09.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Bivši trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann naslijedit će Hansija Flicka na mjestu njemačkog izbornika, objavio je u utorak dnevnik Bild na svojoj web stranici

Njemački savez (DFB) nije želio komentirati članak Bilda, koji dodaju da detalji ugovora tek trebaju biti finalizirani. Nagelsmannova mjesečna plaća bila bi oko 400.000 eura, a ugovor bi trajao do Eura 2024.

Sa samo 36 godina, Julian Nagelsmann tako će preuzeti Nationalmannschaft, koji je u krizi i koji je prvi put u svojoj povijesti smijenio trenera. Flick je smijenjen s izborničke dužnosti 10. rujna, dan nakon poraza kod kuće protiv Japana (1-4) i nakon niza loših rezultata.

Njemački mediji su spominjali Nagelsmanna kao potencijalnog nasljednika Flicka, uz bivšeg nizozemskog izbornika Louisa van Gaala ili turskog izbornika Stefana Kuntza, europskog prvaka s njemačkim nadama 2017. i 2021. godine.

Njemačka je domaćin Europskog prvenstva sljedećeg ljeta, a Nagelsmannov će zadatak biti domaćina što bolje pripremiti za Euro.

Nagelsmann je u ljeto 2021. godine naslijedio Flicka na klupi minhenskog Bayerna, a krajem ožujka 2023. uprava minhenskog kluba ga je smijenila.

S Bayernom je Nagelsmann osvojio njemačko prvenstvo 2021./22., ali je iz Lige prvaka ispao u četvrtfinalu nakon eliminacije od Villarreala.