DOBAR POSAO INTERA

Procurilo koliko je Dinamo platio odštetu za srpskog napadača koji je ispisao povijest HT Prve lige

20.01.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Srpski napadač Komnen Andrić u subotu je i službeno postao novi igrač GNK Dinamo, a otkriveno je koliko je maksimirski klub platio Interu odštete

Ovaj 23-godišnji napadač sa 10 postignutih pogodaka u dresu NK Intera iz Zaprešića prvi je strijelac HT Prve lige ove jeseni, čime je privukao interes mnogih klubova. Da se radi o odličnom napadaču, ali i čovjeku, govori i podatak da je u 39 odigranih utakmica u žutom dresu zabio 21 pogodak, a postao je prvi srpski nogometaš kojem je pripala čast da nosi kapetansku vrpcu nekog hrvatskog prvoligaškog kluba.

Stasiti napadač se na vjernost klubu obvezao ugovorom na pet godina, a momčadi trenera Bjelice se već u nedjelju pridružio na pripremama u Turskoj!

Podsjećamo, Mario Budimir je prije nekoliko dana otišao u redove iranskog Persepolisa kod Branka Ivankovića, pa je Dinamo za proljetni nastavak sezone ostao s tek dva napadača - u špici napada su bili Bruno Petković i Mario Gavranović. To je premalo, jer hrvatskog prvaka očekuju iskušenja u prvenstvu i kupu, ali i u Europskoj ligi, zato je dolazak Andrića dobar potez čelnika Dinama.

  • +4
Srpski nogometaš Komnen Andrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

A koliko je srpski golgeter plaćen. Kako pišu Sportske novosti Andrić je ljetos trebao stići za 600 tisuća eura, a plaća mu je trebala iznositi 10 tisuća eura neto. Sad je priča drukčija. Dinamo će Interu platiti milijun eura odštete, a Andrić će zarađivati 20 tisuća eura neto. Dakle, duplo, ali cijena je narasla, ipak je riječ o prvom strijelcu HT Prve lige.