ITEKAKO MOGUĆE

Probuđeni nogometni div lovi rekord legendarne generacije i izbornika koji stoji 80 godina

13.10.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Nakon što se nisu plasirali na prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo, nogometaši Italije donekle su se iskupili u kvalifikacijama za EURO 2020. Tako su se pridružili Belgiji kao druga reprezentacija koja je osigurala plasman na EP, a usput love i ruše rekorde

U 7. kolu skupine J kvalifikacija za EURO 2020. Italija je u subotu na rimskom Olimpicu protiv Grčke slavila sa 2:0 golovima Jorginha (63-pen) i Federica Bernardeschija (78), te je zadržala stopostotni učinak.

Italija je postavila i novi rekord za svoju reprezentaciju, jer je prije toga niz pobjeda u kvalifikacijama za kontinentalnu smotru bio šest utakmica, a sada je on sedam.

No izbornik Roberto Mancini sa svojim izabranicima lovi još jedan rekord, jer je Italija trenutačno na osam pobjeda zaredom u službenim utakmicama te može nadmašiti devet trijumfa u nizu koji je napravila talijanska nacionalna vrsta u sezoni 1938/39. koju je tada vodio legendarni Vittorio Pozzo kojeg se smatra jednim od najvećih trenera svih vremena zbog dva svjetska naslova (1934., 1938.).

  • +5
Kvalifikacije za EP u nogometu, Italija - Grčka Izvor: EPA / Autor: RICCARDO ANTIMIANI

U utorak italija u sklopu kvalifikacija gostuje kod Lihtenštajna i nitko ni ne sumnja da će Mancini i društvo izjednačiti rekord od devet pobjeda generacije iz 40-ih godina prošlog stoljeća.

Nakon toga bi Italija desetu pobjedu tražila na puno težem gostovanju u Zenici kod BiH (15. studenoga)  kojoj će opet trebati bodovi za plasman na Euro.