SLIJEDI NAPAD NA VRH

Španjolska se klanja Sergiju Ramosu; kapetan 'furije' novi rekorder svoje zemlje

13.10.2019 u 08:02

Bionic
Reading

Na kvalifikacijskoj utakmici u Oslu između Španjolske i Norveške (1:1) gostujući kapetan Sergio Ramos postavio je novi rekord sa 'furijom'

Španjolska je u završnici ispustila pobjedu na sjeveru Europe te je tako samo odgođena njezina potvrda prolaska na Euro. Ipak, u gostujućim redovima najviše razloga za zadovoljstvo imao je Sergio Ramos.

Njemu je to bila 168. utakmica u dresu nacionalne vrste čime je ostao sam na vrhu vječne ljestvice, jer je prestigao vratara Ikera Casillasa koji je na 167, a slijede Xavi (133), Andres Iniesta (131) i Andoni Zubizarreta (126).

Bila je to i Ramosova 46. utakmica s kapetanskom vrpcom oko ruke, a ovaj stoper s reprezentacijom je osvojio sve najvažnije trofeje, bio je dva puta europski te jednom svjetski prvak. Nedavno je izrazio želju za nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Kvalifikacije za EP u nogometu, Norveška - Španjolska Izvor: EPA / Autor: TORE MEEK

Što se tiče cijelog svijeta, Ramos je na devetom mjestu po broju odigranih susreta za svoju zemlju. Na vrhu je Egipćanin Ahmed Hassan sa 184, slijedi Mohamed Al-Deayea (178, Saudijska Arabija), Claudio Suarez (177, Meksiko), Gianluigi Buffon (176)...

S obzirom da su Ramosu 33 godine ne sumnjamo kako će ih španjolski kapetan prestići, jer je i dalje nezamjenjiv u zadnjoj liniji 'furije'.

  • +6
Sergio Ramos protiv Cluba Bruggea Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin