NEDJELJA - 20.45 SATI

Je li ovo Dalićevih 11 za Wales i potvrdu Eura ili će hrvatski izbornik opet nešto 'iskemijati' i iznenaditi?

13.10.2019 u 08:36

Bionic
Reading

Hrvatska u Cardiffu (20.45 sati, Nov TV) igra protiv Walesa u sklopu kvalifikacija za Euro, a izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u prvih 11 u odnosu na utakmicu protiv Mađarske

Hrvatska je nakon uvjerljive pobjede nad Mađarskom (3:0) stigla na korak do potvrde plasmana na Europsko prvenstvo. Našoj nacionalnoj vrsti trebaju sva tri boda u Cardiffu da i prije posljednjeg kola i utakmice sa Slovačkom potvrdila prolaz na završni turnir, a i bod bi bio dobar rezultat za Hrvatsku jer bi s njim iz utrke za jednim od prva dva mjesta izbacili Wales.

Dalić nije otkrio početni sastav za Wales, ali je priznao da obranu neće mijenjati. Tako će na golu biti Livaković, a u zadnjoj liniji su sigurni Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić.

U veznom redu bit će promjena, jer ne može nastupiti Brozović zbog žutih kartona. Najvjerojatnije će umjesto nejga na travnjak istrčati Kovačić, a u veznom redu bit će još Modrić i Rakitić koji su zamijenjeni u Splitu protiv Mađarske kako bi bili odmorniji za Wales.

Na lijevoj krilnoj poziciji trebao bi se nalaziti Perišić kojeg je Dalić također mijenjao s Mađarskom, a na desnoj bi umjesto Rebića lako priliku mogao dobiti Brekalo. U vrhu napada je Petković.

  • +16
Trening Hrvatskih reprezentativaca na Cardiff City stadionu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dakle udarnih 11 za Wales najvjerojatnije je Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić, Rakitić, Kovačić, Modrić, Brekalo, Perišić i Petković.'

'Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, ima fantastične igrače i favorit je u ovoj utakmici. Mi igramo pred svojim navijačima, a to povećava naše šanse za ostvarivanjem pozitivnog rezultata. Moramo biti maksimalno fokusirani tijekom cijele utakmice, a uz agresivan pristup na lopti trebamo se čuvati njihovih kontranapada. Imamo plan kako se suprotstaviti Hrvatskoj, no tek trebamo vidjeti hoće li nam to donijeti pobjedu koju želimo', rekao je izbornik Walesa Ryan Giggs.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

U redovima hrvatske optimizam, ali i oprez.

'Itekako poštujemo Wales, u Osijeku smo imali puno problema s njima i teško pobijedili. Njima igra samo pobjeda, osjećat će pritisak, ali svatko tko ima Balea u momčadi zaslužuje poštovanje tim više što imaju i brojnih drugih dobrih igrača, uključujući i poletnu mladost poput Jamesa. Nikoga nećemo podcijeniti. Upozoreni smo u Budimpešti i Bakuu, to ne smijemo ponoviti', rekao je Dalić te dodao:

'Nema potrebe srljati, ali ne znamo se braniti bunkerom, ne mogu to tražiti od ovako kvalitetnih igrača. Faza obrane bit će jako važna, tu ne smijemo pokleknuti, a dobra obrana omogućit će nam kretanje prema naprijed. Ne možemo očekivati dominaciju i posjed lopte, jer Velšani su Slovačkoj 17 puta pucali prema vratima.'

  • +37
Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL