borba za pariz

Problemi za Sigurdssona; ozljede kroje sastav, u zadnji tren pozvan novi golman

12.03.2024 u 16:42

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija od četvrtka u Hannoveru igra kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. Novi izbornik Dagur Sigurdsson ima velikih problema s ozljedama naših glavnih igrača

Hrvatski rukometaši na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru igraju prvu utakmicu u četvrtak, 14. ožujka, s početkom u 20.15 sati igra protiv Austrije. U subotu (16. ožujka) od 14.30 sati čeka nas obračun s Njemačkom, a u nedjelju, 17. ožujka Hrvatska od 16.45 sati igra protiv Alžira.

Pripreme pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona završavaju danas, a u večernjim će satima izbornik objaviti i konačni popis rukometaša s kojima će krenuti u borbu za plasman na Olimpijske igre.

No, Sigurdsson ima velikih problema s ozljedama pa je tako zbog ozljede oka s popisa otpao golman Filip Ivić, a umjesto njega, izbornik Dagur Sigurdsson pozvao je Kristiana Pilipovića, golmana Kadetten Schaffhausena. Dodatni problem s golmanima je to da je Dominik Kuzmanović virozan, ali bi on uz Mateja Mandića trebao biti spreman za nastup u četvrtak.

  • +57
Trening hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre 12.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Od ranije nema ni ozlijeđenog Davida Mandića, s popisa je zbog ozljede otpao i Marko Kopljar, a dodatni je problem i činjenica da se kapetan Domagoj Duvnjak zbog privatnih obveza reprezentaciji priključuje tek sutra po dolasku u Hannover.