borba za pariz

Dagur Sigurdsson otkrio dolazi li Luka Cindrić te koji su sve igrači ozlijeđeni

08.03.2024 u 20:00

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Dagur Sigurdsson okupio je veći dio igrača na koje računa za olimpijske kvalifikacije u Hannoveru. Dio igrača pak, ima obveze u klubovima ovoga vikenda tako da je realno očekivati da će kompletna reprezentacija biti na okupu tek u ponedjeljak poslijepodne

Reprezentacija se okupila danas u hotelu Westin, a i prije tog prvog okupljanja izbornik je suočen s prvom promjenom. David Mandić je ozlijeđen i neće biti na raspolaganju za kvalifikacije. Stoga je s liste pričuva pozvan Lovro Mihić. On i Tin Lučin priključit će se reprezentaciji naknadno jer klub ih nije obvezan pustiti prije ponedjeljka kada službeno počinje EHF Team Week.

Zbog utakmica koje igraju za svoje klubove od petka do nedjelje pak, ali i ozljeda koje su imali u posljednje vrijeme, na izbornikovom radnom popisu, koji nije bio službeni, ali je izašao u javnost te izazvao brojne reakcije, nisu se našli igrači poput Luke Cindrića, Verona Načinovića ili Ivana Martinovića. Oni tijekom vikenda imaju nastupe za svoje klubove, dvojica su dugo bila ozlijeđena i dobiju li dopuštenje klubova odnosno liječnika, priključit će se reprezentaciji u ponedjeljak na večernjem treningu.

'U ovom trenutku teško je biti konkretan po pitanju igrača koji će moći biti na raspolaganju, to ćemo znati tek u ponedjeljak kada se priključe svi koje očekujemo. Svaki igrač nam je dragocjen. Imamo problema s ozljedama Stepančića, Mandića, Kopljara... Duvnjak će iz osobnih razloga stići malo kasnije nego smo željeli, ali veselim se da ćemo se okupiti i veselim se izazovu koji je pred nama. O brojnom stanju za Hannoveru moći ću biti konkretniji tek u ponedjeljak kad se okupimo u vjerujem kompletnom sastavu. Čekamo utakmice koje se igraju za vikend, tako da čekamo i informacije o igračima koji nisu sto posto spremni. Naravno, postoji i mogućnost da se netko ozlijedi za vikend. Imat ćemo kompletnu momčad u ponedjeljak, nadamo se da ćemo sve proći dobro', rekao je Sigurdsson te nastavio:

'Sretan sam što možemo početi i s igračima koji su ovdje. To su dodatni treninzi, službeno sve počinje u ponedjeljak. Sretan sam zbog onih koji su ovdje, iako ih ima samo desetak. Dobro je da im mogu govoriti o svojoj filozofiji i pripremi uoči utakmica.'

Najavio je Sigurdsson da će već sada napraviti manje promjene u igri...

'Bez da previše otkrivam, definitivno postoje stvari koje bih želio promijeniti, no također sam realističan oko toga koliko brzo se to može ostvariti. Male promjene ćemo napraviti, a na duže staze ćemo vidjeti. Najvažnije je da ne biramo utakmice i da ne krenemo kalkulirati. Želim da se dobro pripremimo i pokušamo pobijediti sve protivnike. Vidim mjesta za pomak, ali u ovom trenutku vrijeme nam nije saveznik, pa ćemo morati prilagoditi neke stvari zahtjevima koji nas očekuju. Pozivanje Gojuna je znak da naglasak treba biti na obrani, no kažem još je prerano biti konkretan', otkrio je planove novi izbornik hrvatskih rukometaša.

Tako su se na okupljanju našli Davor Ćavar, Zlatko Raužan, Maksimilijan Molc i Davor Gavrić koji nisu bili na širem popisu od 35 imena. Oni su pozvani da bi izbornik imao dovoljno igrača za trening do ponedjeljka. Inače, reprezentacija će imati jedan trening dnevno i to od 16 do 18 sati. Izbornik će raditi na djelomičnom preslagivanju igre, posebno obrane, ali bit će tu prije podne mnogo pojedinačnih razgovora, zajedničkih analiza suparnika, međusobnog upoznavanja.

U Hannoveru nas čeka težak turnir, jasno je to i Sigurdssonu.

'Jako zahtjevan turnir, jer se radi o momčadima približne kvalitete. Ne razmišljam o rasporedu niti o bilo kakvim kalkulacijama, svaka utakmica će za nas biti važna. U Hannover idemo sa željom pobijediti sve', zaključio je novi izbornik hrvatskih rukometaša Dagur Sigurdsson

U Hannover se putuje 13. ožujka u prijepodnevnim satima. Hrvatska se nalazi u skupini 2 olimpijskih kvalifikacija s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prvi susret je 14. ožujka u 20.15 sati protiv Austrije. Dva dana kasnije čeka nas Njemačka u 14.30 sati, a 17. ožujka igra se protiv Alžira u 16.45 sati.