REGIONALNA LIGA

Priznanje Cedeviti; Bilan i Pullen u idealnoj petorci ABA lige

11.03.2016 u 13:01

Bionic
Reading

Dan nakon što je centar hrvatskog prvaka Cedevite Miro Bilan izabran za najkorisnijeg igrača regionalne košarkaške ABA lige, u petak je objavljena i idealna petorka ove sezone u kojoj je uz Bilana uvršten još jedan igrač Cedevite, branič Jacob Pullen. Svakako veliko priznanje hrvatskom prvaku...

U izboru idealne petorke sudjelovali su treneri svih klubova (njihovi su glasovi vrijedili 60 posto ukupnog iznosa) navijači (30 posto), te Komisija ABA lige (10 posto), a najviše glasova dobio je krilni igrač podgoričke Budućnosti Tadija Dragičević, koji je dobio 12.4 posto glasova. Drugo mjesto sa 10.7 posto glasova zauzeo je branič Mega Leksa Timothe Luwawu-Cabarrot of Mega Leks, Miro Bilan je sa 9.4 posto glasova zauzeo treće mjesto, centar Crvene zvezde Maik Zirbes je četvrti sa 8.2 posto, a Jacob Pullen je sa 7.3 posto glasova kompletirao idealnu petorku.

U drugu petorku izabrani su Edo Murić (Partizan), Omar Cook (Budućnost), Quincy Miller (Crvena zvezda), Stefan Jović (Crvena zvezda) i Nikola Ivanović (Budućnost).