LAPORTA IZABRAO TRENERA

Priuštio Barceloni jednu od najvećih sramota, a sada bi mogao sjesti na njenu klupu

29.01.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Stigao je Xavi Hernandez u studenome 2021. godine na klupu Barcelone. A prema svemu sudeći, od nje će se oprostiti na kraju ove sezone

Lošiji rezultati ove sezone, jer za vodećom Gironom zaostaje 11 bodova, a za Realom deset, donijeli su nezadovoljstvo među Barcelonine navijače i čelnike kluba.

>> Šok u Barceloni! Neki igrači su zaplakali kad im je trener Xavi rekao što je odlučio

Nakon što je u subotu na Olimpijskom stadionu doživio poraz od Villarreala, navijači katalonskog kluba tražili su Xavijev odlazak. A ponosan kakav jest, već je priopćio igračima kako će svojevoljno napustiti klub na kraju sezone.

I čini se da nije to nikakav hir, jer već se naveliko piše o potencijalnim kandidatima za njegovu funkciju.

Bildov novinar Christian Falk, koji je blizak Bayernu i njegovim sadašnjim i bivšim članovima, ekskluzivno je prenio da su uspostavljeni kontakti između Barcelone i Hansija Flicka.

Falk navodi da je Flick već godinama veliki miljenik predsjednika Laporte koji ga je pokušao dovesti i 2021. godine. Tada je Nijemac odbio Barcelonu, a Xavi je dobio priliku kao alternativno rješenje.

Dodaje se i da je Flick glavni kandidat za klupu Barcelone te da je spreman vratiti se trenerskom poslu nakon nešto duže pauze, a predsjednik Laporta čini sve kako bi doveo svoju najveću želju.

Flick je čovjek koji je Barceloni nanio najveću sramotu posljednjih godina. S Bayernom je u kolovozu 2020. godine demolirao Barcelonu rezultatom 8:2 u četvrtfinalu Lige prvaka i nakon toga osvojio najprestižniji europski naslov. Bila je to sezona koja se igrala u doba korona-virusa, te je sustav natjecanja izgledao nešto drugačije.

Inače, u toj utakmici za Bavarce je zabio i novi Hajdukov igrač Ivan Perišić.

Flick u svojoj trenerskoj karijeri nema šaroliko iskustvo, jer je kao trener vodio samo Hoffenheim, Bayern i njemačku reprezentaciju. No, s Bavarcima je osvojio dvije Bundeslige, Kup, Superkup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore