sp u nogometu

Pripreme su tek počele, a izbornik Zlatko Dalić mora donijeti tešku odluku

28.05.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje Vedrana Ćorluke (32) nije dobro, povratak nakon teške ozljede i operacije izuzetno je težak i za sada nije sigurno hoće li jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca uopće biti u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje 14. lipnja...

Pripreme hrvatske nogometne reprezentacije za nastup na Mundijalu u Rusiji praktički nisu niti započele, a izbornik Zlatko Dalić našao se prev velikim problemom i čeka ga teška odluka. Glavnina naših nogometaša okupila se i prve treninge odrađuje u Rovinju, no ono što brine Dalića i njegov stručni stožer je zdravstveno stanje Vedrana Ćorluke.

Popularni je Čarli, standardni reprezentativac koji iza sebe ima 97 nastupa u hrvatskom dresu, prve treninge odradio odvojeno od ostatka momčadi. Iza njega je izuzetno teških godinu dana, nakon ozljede i operacije Ahilove tetive na terene se vratio krajem veljače, no sam povratak nije nimalo lak.

U njegovom su mu Lokomotivu, s kojim je i osvojio naslov prvaka Rusije, isprva 'dozirali' minutažu, Vedran Ćorluka se pomalo vraćao i činilo se kako će s njim biti sve u najboljem redu. No, stanka od gotovo godinu dana ipak je ostavila traga i na pretposljednjoj je utakmici Ćorluka morao izaći iz igre zbog 'zatezanja' u mišiću. Sve su informacije kazivale kako ozljeda nije teže prirode i da će stup naše obrane biti spreman za SP.

Uoči priprema Ćorluka je bio i na pregledu u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku, ali za sada se još nitko nije izjasnio kakvo je zapravo njegovo zdravstveno stanje. Za sada trenira odvojeno, dojam je kako nitko ne želi ništa riskirati. No, rok za prijavu 23 igrača koji će krenuti put Rusije je u ponedjeljak 4. lipnja, izbornik Zlatko Dalić odlučio je pričekati, želi vidjeti može li Ćorluka izdržati sve napore turnira na SP-u.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Sve je jasno osim situacije s Ćorlukom. Ne želim ništa riskirati', otkrio je izbornik nakon nedjeljnog treninga te nastavio:

'Za početak radi smanjenim intenzitetom, a za dalje ćemo vidjeti. Ne mogu ništa riskirati jer mi u Rusiji trebaju samo zdravi igrači. To sam rekao i Ćorluki, on to razumije. Pratit ćemo kako se njegovo stanje razvija, rok je utakmica s Brazilom 3. lipnja u Liverpoolu. Fifin termin za prijavu igrača je 4. lipnja i da tada ću odlučiti hoće li Ćorluka na SP', kazao je Zlatko Dalić za Sportske novosti.

  • +14
Vedran Ćorluka hrvatski reprezentativac Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Konkretno, Ćorluka u ovom trenutku ima problema s listom, ozljeda je to koja ga muči od početka svibnja i utakmice sa Zenitom. Do konačne odluke izbornika Dalića ostalo je još sedam dana, liječnički tim hrvatske reprezentacije ima dovoljno vremena, sigurno je da će učiniti sve kako bi Čarli bio spreman. Ako ne uspiju Dalića i Ćorluku čeka teška odluka...