argentinac briljira

Prijetnja koju Federer i Nadal nisu očekivali: Ovaj čovjek je sve bliže teniskom tronu!

28.03.2018 u 12:56

Bionic
Reading

Juan Martin Del Potro s lakoćom se obračunao s Filipom Krajinovićem ovog utorka i ušao u četvrtfinale Miamija, a ako osvoji i ovaj veliki turnir nakon Indian Wellsa i Acapulca, postat će glavna prijetnja Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu u borbi za prvo mjesto ATP ljestvice...

Argentinski 29-godišnji tenisač u briljantnoj je formi i ako nastavi igrati kako igra na početku nove sezone, vrlo bi lako mogao postati novi svjetski broj 1.

  • +3
Juan Martin Del Potro Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osvajač US Opena iz 2009. godine imao je u karijeri mnogo problema s ozljedom zgloba, no uspio je ostati zdrav zadnjih par sezona, a hrvatski ljubitelji tenisa zapamtili su ga iz finala Davis Cupa 2016. godine, kada je sredio Ivu Karlovića i Marina Čilića u zagrebačkoj Areni te tako poveo svoju reprezentaciju do povijesnog prvog trijumfa u ovom natjecanju.

No, čini se da je Juan Martin trenutno u još boljoj formi, jer prvo je osvojio prestižni turnir u Acapulcu pa zatim u finalu Indian Wellsa sredio Federera za novu veliku titulu i sada prijeti u Miamiju osvajanjem trećeg bogatog turnira u nizu.

Lakom pobjedom 6-4, 6-2 protiv Filipa Krajinovića Del Potro se u utorak probio u četvrtfinale i definitivno je favorit među preostalim tenisačima, nakon ispadanja Federera, Đokovića i Čilića.

Autor: Youtube

'Umoran sam, osjećam cijelo tijelo, ovo mi je četvrti turnir u nizu koji igram. Definitivno trebam odmor nakon Miamija. Moj najvažniji cilj je ostati zdrav tijekom cijele sezone,' priznao je Juan Martin Del Potro.

Ako Argentinac osvoji Miami doći će vrlo blizu vodećem Federeru na godišnjoj ljestvici, a Švicarac je već najavio da neće igrati u sljedeća dva mjeseca pa će ga definitivno imati priliku i preskočiti, čak i ako propusti veći dio sezone turnira na zemljanoj podlozi.

Nastavi li skupljati bodove ovim tempom u jednom trenutku u 2018. godine mogao bi zasjesti na teniski tron. Del Potro je tako postao prijetnja kojoj se Federer i Nadal sigurno nisu nadali, ali ako ga zdravlje posluži velikani će se morati naviknuti na njega u završnicama svih prestižnih turnira...