ozljede ga usporile

Prije šest godina ovaj je Argentinac u 'crno' zavio hrvatski tenis, a sada je u suzama najavio kraj karijere

05.02.2022 u 22:34

Bionic
Reading

'Ovo je više oproštaj nego povratak', rekao je kroz suze 33-godišnji argentinski tenisač Juan Martin del Potro koji će sljedeći tjedan u Buenos Airesu ponovno zaigrati na nekom turniru nakon dvije i pol godine pokušaja da zaliječi ozljedu koljena i vrati se na teren.

Pobjednik US Opena 2009. održao je konferenciju za medije uoči nastupa u argentinskom glavnom gradu, na kojoj je priznao da mu stanje njegovog koljena predstavlja 'noćnu moru'.

'Godinama sam pokušavao s različitim tretmanima, odlazio raznim liječnicima, ali nisam mogao zamisliti oproštaj bez da ponovno zaigram. Nema boljeg turnira od ovog u Buenos Airesu da to napravim. Nakon ovog tjedna ću razmišljati o budućnosti', izjavio je 33-godišnji tenisač koji je 2009. u finalu US Opena šokirao Rogera Federera.

Iako je tijekom karijere, zbog sadašnje ozljede koljena i nekoliko operacija na zglobu zapešća, ukupno propustio gotovo pet sezona, 'Toranj iz Tandila' je u 35 finala osvojio 22 naslova, vlasnik je olimpijskog srebra s Igara u Rio de Janeiru 2016. i bronce iz Londona 2012.

Najviše zahvaljujući njemu Argentina je 2016. osvojila svoj prvi i jedini pobjednički trofej u Davis Cupu, a do njega je stigla pobijedivši u finalu u Areni Zagreb reprezentaciju Hrvatske sa 3:2, uz dvije pojedinačne pobjede Del Potra.

Posljednji meč je odigrao u lipnju 2019. na turniru u londonskom Queen's Clubu.