radikalna odluka

Prije šest godina odveo je Njemačku do titule svjetskog prvaka, a sada je otpustio oca jer želi oživjeti karijeru

11.04.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Mario Götze (27) u najboljim je nogometnim godinama. No, sjajni je veznjak dortmundske Borussije vrhunac dosadašnje karijere proživio još prije sedam godina kad je protiv Argentine u finalu SP-a u Brazilu zabio gol u 113. minuti i 'elfu' osigurao naslov svjetskog prvaka

Zablistao je Mario Götze (27) u dresu Borussije (D) od 2009. do 2013. godine, što je bilo dovoljno da ga za 37 milijuna eura kupi minhenski Bayern. No, Götze nikad nije do kraja opravdao sav svoj talent, a za to može okriviti česte ozljede.

Da, dečko baš nije imao srećem pogotovo nakon što su mu 2016. godine dijagnosticirali autoimunu bolest koja mu je uništavala mišićno tkivo! Srećom, liječnici su ga uspjeli spasiti, a on se u velikom 'rikverc' transferu vrijednom 27 milijuna eura u ljeto 2016. godine vratio u redove 'žuto-crnih'.

Na žalost, posljednje četiri sezone i dalje je imao problema s ozljedama, odigrao je 98 utakmica za Borussiju, a ove sezone mahom je ulazio s klupe. Stara slava brzo blijedi, SP 2014. godine sad je već odavno prošao, a Götze je željan novih izazova. Na klupi 'žuto-crnih' sigurno ih neće dočekati.

Bio mu je to najbolji znak da treba krenuti dalje. A to je mogao tek nakon što je svome ocu Jürgenu, koji mu je svih ovih godina bio menadžer - dao otkaz! Istina da tata Götze i nije imao previše posla svih ovih godina, a Mario sad treba jakog menadžera koji će mu pronaći klub u kojemu će nastaviti karijeru.

Činjenica je kako je Mario Götze u najboljim igračkim godinama, u ovom trenutku zbog pandemije koronavirusa čak i nije pretjerano skup igrač. Ugovor s Borussijom mu završava krajem lipnja, slobodan je igrač koji sada vrijedi nešto više od 10 milijuna eura. S obzirom na kvalitetu, isplativa investicija ako ga zaobiđu ozljede. 

'Stvarno se radujem suradnji s Rezom Fazelijem i njegovom agencijom u čije sposobnosti sam se već uvjerio. Neko vrijeme sam razmišljao o tom koraku...', rekao je Götze za kojeg su zainteresirani Inter i Roma, a navodno bi ga u svojim redovima želio vidjeti Bayer iz Leverkusena.