srce veliko kao rusija

Roman Abramovič je zbog koronavirusa izgubio dvije i pol milijarde eura, a onda je ovim plemenitim odlukama oduševio sve

11.04.2020 u 10:14

Bionic
Reading

Za razliku od nekih engleskih klubova koji su smanjili plaće igračima i otpuštali radnike, londonski premierligaš Chelsea - za koji igra i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić - odlučio je zadržati sve nogometaše i zaposlene, te im isplaćuje plaće u punom iznosu

Ruski milijarder i vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič tako je još jednom oduševio britansku, ali i svjetsku javnost svojim ponašanjem tijekom pandemije koronavirusa. On je već ranije stavio klupski hotel na stadionu Stamford Bridge na raspolaganje medicinskim radnicima dok traje borba s koronavirusom.

Klub je uplatio veliki iznos za borbu protiv koronavirusa, ali i pomogao domovima za žrtve obiteljskog nasilja.

Naime, tijekom pandemije u Velikoj Britaniji se broj zlostavljanja žena i djece, te zahtjeva za pomoć povećao za 25 posto. Dodajmo, kako je prošle godine u Velikoj Britaniji 1.6 milijuna žena pretrpjelo jedan od oblika obiteljskog zlostavljanja.

Chelsea je pokrenuo i niz internetskih tečajeva za pomoć djeci u vrijeme dok su zatvorena u kućama zbog pandemije.

Prema pisanju engleskih medija Abramovič je od početka krize koja traje pojavom koronavirusa izgubio oko 2.5 milijarde eura. Istina, njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko deset milijardi eura, no težak je to udarac za poslovno carstvo Romana Abramoviča.