tata haaland otkrio planove

Pričalo se o silnim milijunima, a transfer ovog seznacionalnog norveškog nogometaša u Real trebao je biti čisti 'zicer'...

20.11.2020 u 12:52

Bionic
Reading

Norveški golgeter 20-godišnji Erling Haaland, koji je u dresu Borussije Dortmund u 29 utakmica zabio čak 27 golova, ne razmišlja o odlasku, već želi osvajati trofeje s Borussijom, izjavio je njegov otac Alf-Inge Haaland.

'Kad igrate dobro onda je logično da se za vas interesiraju brojni klubovi. Mediji su puni vijesti o njegovom odlasku, ali radi se o neutemeljenim nagađanjima. Erling je potpisao ugovor s Borussijom do ljeta 2024. godine, sretan je što igra u odličnoj momčadi i nikome nije na pameti odlazak u neki drugi klub, niti njemu, niti meni. Njegova je želja da skinu Bayern s trona', izjavio je za njemačke medije Alf-Inge Haaland.

Nakon sedam kola Bundeslige na listi strijelaca vodi napadač Bayerna Robert Lewandowski sa 11 pogodaka, a Erling Haaland je postigao šest. No, Haaland ima bolji postotak realizacije iz izglednih gol-šansi (62,5 posto), dok je Lewandowski na 53,9 posto.

Na novinarski upit može li Haaland promijeniti mišljenje sljedećeg ljeta kada se otvori prijelazni rok, njegov otac je kazao:

'Svašta se može dogoditi, ali nismo razgovarali o odlasku. Erling može još napredovati u Bundesligi i želja mu je osvajati trofeje s Borussijom'.

Haaland je u siječnju ove godine iz Salzburga prešao u Borussiju Dortmund, koja je za njega platila 20 milijuna eura odštete, a danas je njegova cijena na nogometnom tržištu barem pet puta veća.

  • +8
Borussia D. - Bayern M., Bundesliga, 202/21. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL / POOL