SKANDAL U RUSIJI

Pretukli nogometaša u tunelu stadiona

07.11.2011 u 20:51

Bionic
Reading

Nogometaši ruskih prvoligaških klubova zatražili su od Ruskog nogometnog saveza oštru kaznu za Terek iz Groznog nakon što je napadač momčadi Krasnodara Spartak Gognijev pretučen u tunelu stadiona u Groznom

Udruga ruskih profesionalnih nogometaša (RSFT) zatražila je detaljnu istragu incidenta u Groznom, te 'oštro kažnjavanje napadača, kao i reforme kako bi se spriječilo nasilničko ponašanje prema igračima'.

'Kapetan Krasnodara Gognijev isključen je u petak u susretu rezervnih momčadi Tereka i Krasnodara, a u tunelu ga je dočekala skupina muškaraca odjevenih u policijske uniforme. Uhvatili su ga i izvukli na stranu gdje su ga pretukli palicama. Ovaj nasilnički čin dogodio se pred očima dva dopredsjednika Tereka od kojih je jedan ministar sporta u Čečeniji. Liječničkim pregledom ustanovljeno je kako je Gognijevu slomljeno nekoliko rebara i nos, te je zadobio potres mozga', stoji u priopćenju RSFT-a.

Iz Tereka negiraju svojum krivicu, te navode kako je Gognijev provocirao domaće navijače.

Sam igrač je izjavio kako on nije bio začetnik incidenta.

'Istina, odgurnuo sam suca i za to sam isključen. Neprimjereno sam reagirao, ali nisam rekao ništa ni navijačima niti dužnosnicima Tereka', rekao je Gognijev.

Fotografije okrvavljenog Gognijeva preplavile su ruske medije u ponedjeljak.