debi za pamćenje

Presretni Marko Pjaca otkrio zašto je napustio Juventus iako je trener Pirlo bio zadovoljan njegovim doprinosom

21.09.2020 u 20:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Juventusa, Marko Pjaca, koji je trenutno na posudbi u Genoi, imao je debi za pamćenje u novom dresu. Nakon sedam minuta igre zabio je gol

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Pjaca (25) prije nekoliko dana preselio je u Genou, u čije redove je također prošlog tjedna preselio i Milan Badelj.

I odmah u nedjelju Pjaca je dobio određenu minutažu, u okršaju protiv Crotonea. Ušao je u 68. minuti a u 75. i zabio za konačnih 4:1.

'Osjećaj je fantastičan. Tek sam došao prije par dana i stvarno nisam mogao zamisliti bolji debi: uvjerljiva pobjeda, odličan start u novu sezonu i još sam zabio pogodak', rekao je Pjaca a prenose 24 sata.

Zadnju je utakmicu odigrao još 29. veljače, u pobjedi Anderlechta protiv Beverena 3:0.

'Posve sam spreman. Naporno sam radio kada je u Belgiji prekinuta sezona, trenirao sam mjesecima svakodnevno i na prvi dan priprema u Juventus sam stigao spreman kao nikada. Vidjelo se to i na treninzima, novi trener Pirlo je bio zadovoljan mnome, ali u razgovoru s klubom smo odlučili kako je za mene najbolje da odem negdje gdje ću ipak imati više prilika igrati u kontinuitetu'.

Odluka je pala na Genou.

'Da i s time sam jako zadovoljan. Nekoliko klubova je bilo u raznim kombinacijama, ali odlučio sam da je Genoa trenutno najbolje mjesto za mene. Jednostavno nisam htio ići na posudbu izvan Italije, nemam dobra iskustva s tim i htio sam ići negdje gdje znam jezik i gdje mi ne treba previše vremena za prilagodbu. Genoa je od prvog kontakta bila odlučna, jasno mi dala do znanja kako žele baš mene i brzo sam se odlučio da je to pravi odabir'.

Bivši Dinamov igrač jako je sretan odnosom koji ga je dočekao u novom klubu.

'Apsolutno su me super dočekali svi i upravo taj njihov odnos prema meni od prvog kontakta je itekako utjecao na moju odluku. Trener Maran me zvao i rekao kako me želi, sportski direktor također, a sigurno je pomogla i činjenica što su par dana prije potpisali s Badeljem, s kojim sam jako dobar prijatelj. Također, tu je i par igrača koje znam iz Juventusa i kao i par s našeg govornog područja tako da sam siguran da ću se jako brzo osjećati kao doma'.

Idući je korak povratak u reprezentaciju...

'Idemo redom. Nisam nikada bio tip koji se bilo gdje gura jer to jednostavno nije moj karakter. Tek sam stigao u Genou, krenulo je super, ali to je tek početak i na meni je sada dizati se u formi i iz tjedna u tjedan igrati na visokom nivou. Kada to bude slučaj onda sam siguran da će se posložiti i sve ostalo, ali moram ići redom. Tek mi je 25 godina, već sam dosta toga prošao i nažalost bilo je tu i loših stvari, ali sada je to iza mene i vjerujem je moje vrijeme dolazi'.