KRAJ CRNOG NIZA

Presretni Jurčić: Ovo nije običan bod

04.12.2012 u 23:24

Bionic
Reading

U maksimirskom dvoboju dva Dinama nije bilo pobjednika. Kijevljani su došli do vodstva u završnici prvog dijela, a zagrebački klub je do izjednačenja došao u posljednjim trenucima utakmice

Hrvatski prvak je napokon došao do gola u Ligi prvaka te prvog boda nakon što je u dvije sezone imao niz od 11 poraza. Krstanovićev pogodak iz jedanaesterca izazvao je erupciju oduševljenja kod 'modrih', pa tako i kod trenera Krunoslava Jurčića.

'Nagradila nas je želja i požrtvovnost. Želim zahvaliti navijačima na potpori po ovim teškim uvjetima. Također, zahvaljujem i Čačiću na pripremi momčadi. Ovo nije običan bod, to je nešto što će nam dati poticaj da iduće godine budemo još bolji u Ligi prvaka', rekao je Jurčić.

'Zbog snijega smo morali mijenjati taktiku. Tražili smo lagane, niske igrače koji se mogu dobro kretati na ovom blatu. Dinamo ove godine nema sreće, svi smo u jednom trenutku pomislili da smo opet izgubili, no zaslužili smo ovaj bod. Teško je pričati o demonstraciji nogometa kad su bili ovakvi uvjeti. Zato ni mi ni gosti nismo mogli pokazati sve što znamo.'

Na konferenciji za novinare svoje viđenje dvoboja dao je sportski direktor Mihajličenko koji je sjedio na klupi kijevskog kluba umjesto bolesnog trenera Blohina .

'Nije bilo igre, već borbe. Domaćin se bolje snašao na ovom terenu, a sreće je bilo da smo u posljednjim trenucima prvog dijela zabili mi, a Dinamo Zagreb u posljednjim sekundama drugog poluvremena. Snijeg je ometao igru, loše smo vidjeli zadnju stranu terena, ali drago mi je da su se igrači borili. Bili su to dosta teški uvjeti za igru. Ovakvu igru nema smisla komentirati. Mislim da smo mogli pobijediti, ali, eto, domaćini su postigli gol i osvojili prvi bod u Ligi prvaka', pričao je Mihajličenko.