NERVOZA U DINAMU

Prepucavanje legendi; evo što je razočarani Vlak odgovorio Cici!

21.02.2017 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon istupa Zlatka Kranjčara, bivšeg Dinamovog trenera a koji je ljetos preuzeo 'modru' momčad te pokušao objasniti zašto Franko Andrijašević nije u Dinamovom dresu, oglasio se i Marijan Vlak, u ono vrijeme sportski dirketor a sada glavni skaut aktualnog hrvatskog prvaka

Zlatko Kranjčar, bivši Dinamov trener, u svojem je komentaru za Jutarnji list iznio svoj dio priče o odlasku Franka Andrijaševića u Rijeku.

'Franka nisam bacio na transfer listu, nisam ga čak ni prekrižio kao kandidata za dres iako mu nisam bio spreman jamčiti veliku minutažu; samo sam se prilagodio zahtjevima klupske politike koja je pod svaku cijenu željela dovesti Marka Leškovića i s njim zabetonirati obranu. Budući da je Rijeka inzistirala da ovaj deal bude upakiran u formu 'novac plus Andrijašević' i da je sportski direktor Marijan Vlak blagoslovio takvu trampu, ostao sam bez manevarskog prostora', pokušao se opravdati Kranjčar.

Iako je u svojem istupu, Zlatko Kranjčar prozvao 'klupsku politiku' odnosno Dinamove čelnike, 'strelica' je pogodila Marijana Vlaka, koji je u to vrijeme bio sportski direktor.

'Otpis Franka Andrijaševića bila je isključiva odluka tadašnjeg trenera Zlatka Kranjčara. Nakon povratka s ljetnih priprema imali smo u rosteru 35 igrača i bilo je logično da skratimo popis. Odrekli smo se Ježine, Radonjića, Muse, Šovšića… Ostavili smo 28 igrača među kojima je bilo ime Franka Andrijaševića. Sljedeći dan došao sam na trening i saznao da Franko više nije dio prve momčadi i da je to bila odluka Zlatka Kranjčara nakon što je odradio razgovor 'oči u oči' s Andrijaševićem', rekao nam je Marijan Vlak, a onda i dodao.

'Što je bilo na tom razgovoru ne mogu znati, ali pretpostavljam da mu je trener objasnio da ga ne vidi u svojim planovima. Dakle, struka je ta koja je ostavila Andrijaševića u prvoj momčadi dok se trener samoinicijativno odrekao njegovih usluga'.

Kako je potvrdio Vlak, Dinamu je stigla ponuda za Andrijaševića.

'Potom je stigla ponuda Maccabija koju je Franko odbio da bi zatim Rijeka ušla u tu priču i završilo je kako je već završilo. Ovdje je bitno naglasiti kako transferi Leškovića u Dinamo i Andrijaševića u Rijeku nemaju poveznice. To su dva zasebna posla. To je jedina istina o Franku Andrijaševiću i ne vidim više bilo kakvu potrebu iznositi je ponovno medije'.