GOLČINA BROZOVIĆA

Preokretom do trijumfa; Hrvatska razbila Rusiju

18.11.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija je u prijateljskoj utakmici u Rostovu na Donu svladala Rusiju 3:1 iako je na poluvremenu gubila i nastupila bez nekoliko važnih igrača

Diljem Europe u sjeni terorističkih napada igraju se prijateljske ili kvalifikacijske utakmice, a u akciji su bili i hrvatski reprezentativci koji su gostovali u Rusiji.

Izbornik Ante Čačić zbog umora, ozljeda ili obveza u U-21 reprezentaciji nije mogao računati na čak 11 igrača (Modrić, Rakitić, Kovačić, Ćorluka, Pjaca, Subašić, Lovren, Pranjić, Schildenfeld, Antolić i Jedvaj) no i bez njih su 'kockasti' upisali prvu pobjedu protiv 'zbornaje' u povijesti. Naime, prethodva dva susreta koja su se dogodila u kvalifikacijama za EP 2008. završila su bez pogodaka.

U Rostovu na Donu, pred punim stadionom (18 tisuća) i velikim osiguranjem naši nogometaši predstavili su se u dobrom svjetlu iako je domaćin poveo u 14. minuti. Ionov je na desnoj strani ušao ispred Pivarića, ubacio na pet metara do usamljenog Smolova koji je bio nepogrešiv.

S tim rezultatom se otišlo na odmor iako je Hrvatska imala nekoliko sjajnih situacija za pogodak, prije svih Mandžukić i Perišić, ali oni nisu iskoristili zicere.

Zato se otvorilo u nastavku, a u junaka se pretvorio Borozović koji je zabio jedan i sudjelovao kod preostala dva pogotka.

Do izjednačenja je Hrvatska stigla u 57. Brozović je na desnom boku izbacio Vrsaljka koji je ubacio prizemno i oštro na pet metara, a Kalinić je ugurao loptu u mrežu.

Samo tri minute kasnije Borozović je fantastično potegao sa 16 metara i uz pomoć grede donio prednost.

Razigrani Brozović je i u 82. pronašao jednako tako raspoloženog Vrsaljka, a ovaj je preciznu loptu poslao za Mandžukića koji je potvrdio pobjedu 3:1.

Imale su obje reprezentacije u drugom dijelu još par dobrih prilika koje nisu realizirale, Hrvatska znatno više, i njezina pobjeda je tako apsolutno zaslužena.

Bila je to treća pobjeda hrvatske reprezentacije pod Čačićevim vodstvom nakon slavlja protiv Bugarske (3-0) i Malte (1-0).

RUSIJA: Lodigin (od 46. Rebrov) - Šiškin, Semjenov, Vasin (od 88. Ignaševič), Kombarov (od 65. Novoselcov) - Glušakov (od 70. Mamajev), Jusupov - Ionov (od 65. Ignjacev),, Širokov, Čerišev (od 70. Dzjuba) - Smolov
HRVATSKA: I.Kalinić (od. Vargić) - Srna (od 46. Vrsaljko), Lešković, Vida, Pivarić - Brozović, Badelj, Močinić, Perišić - N.Kalinić (od 75. Milović), Mandžukić (od 87. Kramarić)