DOŠLO DO RASKOLA

Preokret na pomolu: Fifa ne želi više dodjeljivati Zlatnu loptu!?

16.09.2016 u 09:13

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama španjolskih medija, Gianni Infantino namjerava uvesti novu nagradu za najboljeg nogometaša godine, a ukinuti Fifinu Zlatnu loptu, nagradu koju je krovna svjetska organizacija dodjeljivala zadnjih godina u suradnji s France Footballom...

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo s ponosom su pozirali posljednjih godina okruženi s pregršt Fifinih Zlatnih lopti, osvojenih kao nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.

No, budućnost bi mogla donijeti promjene. Naime, prema pisanju španjolskih medija predsjednik Fife Gianni Infantino blizak je ideji prekida suradnje s sportskim magazinom France Footballom koji je osmislio 1956. godine Zlatnu loptu, a zajedno s Fifom ju dodijeljuje od 2010. godine.

Pregovori između čelnih ljudi Fife i francuskog magazina navodno su zapeli oko budućnosti ove nagrade, a Infantino sada želi kreirati zasebnu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta koja će se dodijeljivati odvojeno od Zlatne lopte France Footballa.

Rezultat toga trebalo bi biti dodjeljivanje dvije nagrade za nogometaša godine, jedne u režiji Fife, druge u režiji France Footballa. Zbunjujuće za sve ljubitelje nogometa, no radi se ipak o momčadskom sportu, a individualna priznanja trebala bi i tako ostati u drugom planu...