ZASAD IMPRESIVNA

Prelijepa Havajka najveća nada opakog sporta

02.01.2016 u 09:16

Bionic
Reading

Jedno od najzanimljivijih novih imena u MMA svijetu, koje se pojavilo 2015. godine, sigurno je Angela Lee, 19-godišnja borkinja s Havaja, koja svoju karijeru gradi u ONE FC-u

Zapravo, riječ je o djevojci čiji su roditelji iz Singapura i Južne Koreje, rođena je u Kanadi, odrasla na Havajima. Trenutno trenira u Singapuru, u poznatom Evolve MMA timu (Rafael Dos Anjos, Tarec Saffiedine) trenera Chatri Sityodtonga, odnosno u United MMA timu, dok se nalazi kod kuće na Havajima.

Angela je visoka 162 centimera i nastupa u slamka kategoriji. Sve je zaintrigirala već prošle godine, svojim prvim amaterskim borbama, gdje je upisala tri pobjede prekidom te je preko trenera Sityodtonga dobila priliku debitirati u ONE FC-u, najjačoj azijskoj MMA promociji, sa sjedištem u Singapuru. Bilo je to u svibnju, piše Fight Site

Već u prvoj borbi trebalo joj je manje od dvije minute da polugom na ruci savlada iskusnu Egipčanku Ayu Saber, a nakon toga je uslijedila vrlo zanimljiva jesen. U posljednja četiri mjeseca ove godine je nastupila tri puta te sva tri puta slavila prisiljavanjem na predaju. Monu Samir i Natalie Gonzales Hills je savladala u prvoj rundi, a najveći ispit imala je 11. prosinca, protiv Lene Tkhorevske. Poljakinju je ugušila u drugoj polovici druge runde.

Budući da je tek u sprnju napunila 19 godina, ovaj skor je vrlo impresivan, posebno ako se zna da nastupa u trećem najjačem ženskom rangu na svijetu, odmah iza UFC-a i Invicte. Svime što je do sada prezentirala, neupitno je kako je riječ o najvećem ženskom MMA potencijalu ovog trenutka u svijetu, a sigurno ju čeka velika karijere.

Sama Angela je nedavno izjavila kako razmišlja o UFC-u, no da planira polako graditi svoju karijeru te da joj je prvo cilj osvojiti naslov ONE FC prvakinje. Organizacija je rekla kako bi uskoro trebala uvesti svoj prvi ženski pojas i to upravo u slamki, a Angela automatski konkurira kao kandidatkinja za borbu za pojas.

U prilogu kronološki pogledate sve njene četiri prošlogodišnje borbe u ovoj singapurskoj organizaciji.