kvjat oduševljava

Prekriženi vozač odjednom postao hit u Formuli 1: Smiješi mu se jedan od najbržih bolida...

31.07.2019 u 16:31

Bionic
Reading

Osvojenim mjestom na pobjedničkom postolju u Hockenheimu, Danil Kvjat poslao je jasnu poruku svojem poslodavcu i tako se pribiližio povratku za volan udarne momčadi Red Bulla, iz koje je udaljen na neslavan način 2016. godine...

Karijera ruskog 25-godišnjeg vozača prilično se nevjerojatno razvija u Formuli 1. Još kao tinejdžer je potpisao ugovor s 'bikovima' i preko Tora Rossa stigao u elitu, gdje se dokazao i 2015. godine dobio mjesto u Red Bullu.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Te je sezone osvojio više bodova od uglednog kolege Daniela Ricciarda, no već sljedeće je sve krenulo nizbrdo. Nekoliko nespretnih poteza i zabijanje u Sebastiana Vettela u Sočiju dovelo je do toga da usred sezone bude degradiran i vraćen u Toro Rosso, dok je njegovo mjesto naslijedio Max Verstappen.

Kvjat je loše podnio taj potez šefova i sljedeću sezonu i pol prilično je loše vozio, zbog čega je izgubio mjesto u Formuli 1.

Vjerovalo se da je to i kraj njegove karijere u elitnom automobilističkom natjecanju te da će morati potražiti dugoročni angažman drugdje, poput njegovih prethodnih Buemija i Alguersuarija, no dogodilo se veliko iznenađenje. Red Bull je ostao bez talenata među svojim omladincima pa je vratio Rusa u Toro Rosso ove sezone, a on na stazi djeluje preporođeno.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Kvjat je nizao dobre nastupe iz utrke u utrku u 2019. godini, a onda je nagrađen trećim mjestom u Hockenheimu prošle nedjelje, što je drugi najbolji rezultat u povijesti Tora Rossa.

'Iza ovog stoji naporan rad kako bih dosegnuo ovaj trenutak i nadam se da sam poslao poruku da sam u stanju boriti se za ovakve pozicije na svakoj utrci. Nema snažnije poruke od osvojenog pobjedničkog postolja,' poručio je šefovima u Red Bullu Danil Kvjat koji bi se lako mogao već sljedeće godine vratiti u udarnu momčad i postati kolega Maxu Verstappenu, s obzirom da Pierre Gasly ne vozi na zadovoljavajućoj razini.

Na Kvjatu je još samo uvjeriti svojeg najvećeg kritičara Helmuta Marka da je pogriješio kad ga je prvi put izbacio iz momčadi, što još uvijek nije uspio, ali polako ga lomi.

'Ništa se ove sezone neće promijeniti, završit ćemo s trenutnim postavama,' naglasio je Mateschitzev savjetnik unutar momčadi pa ipak priznao:

'Kvjat je uvijek bio sjajan po kiši. Rekao sam mu prije utrke da su ovo uvjeti stvoreni za njega i svoj zadatak je ispunio do maksimuma.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Dakle, Kvjat se mora zadovoljiti bolidom Tora Rossa do kraja sezone, no ako ovako nastavi, smiješi mu se povratak u jedan od najbržih bolida današnjice i zatvaranje za Formulu 1 gotovo nemogućeg kruga kojeg čini se samo ovaj Rus može kompletirati...